Bergama Hükümet Konağı önündeki Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başlayan Atatürk'ün Bergama'ya gelişinin 82'nci yıl dönümü kutlamaları kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda şiirler okundu, şarkılar söylenerek halk oyunları gösterileri yapıldı. 14 Eylül Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenlerinin hazırladığı programa Bergama Kaymakamı Osman Nuri Canatan, CHP'li Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Bergama Garnizon Komutan Vekili Piyade Binbaşı Fikret Gürçay, Bergama Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Özlüoğlu, siyasi parti temsilcileri, oda başkanları, sivil toplum örgütleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Bergama Belediyesi tarafından Ali İhsan Güngöl'ün anılarından hazırlanan ve o dönemi anlatan gazeteler, çocuklar tarafından "Yazıyor, yazıyor Atatürk'ün Bergama'ya gelişini yazıyor" denilerek dağıtıldı.

CHP'li Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Atatürk'ün Bergama'ya gelip buradaki birlikleri denetledikten sonra ilk iş olarak tüm Anadolu'da aydınlanmayı yayan ve ülkede kurulan ilk halk evlerinden birisi olan Bergama Halk Evi'ni ziyaret ettiğini dile getirdi. Gönenç, Atatürk'ün, ülkesini ve topraklarını iyi tanıyan bir lider olarak Bergama'ya birkaç saatlik ziyareti ile kentin kaderini belirleyecek ve insanların yaşamını değiştirebilecek derin izler bıraktığını hatırlattı.

Kutlama programının sonunda Bergama Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Atatürk'ün Bergama'ya gelişi konusundaki şiir ve kompozisyon yarışmasında ödül alan öğrencilere ödüllleri takdim edildi.

BERGAMA (İzmir), (DHA)

Editör: Haber Merkezi