75 yaşındaki emekli öğretmen Dilek Can Yanar, koluna ‘Atatürk imzası’ dövmesi yaptırdı. İzmir Alsancak’taki Köprüaltı Tattoo Dövme Stüdyosu’nun ücretsiz Atatürk imzası dövmesi kampanyasını duyduğunu ve bir süredir koluna bu dövmeyi yaptırmak istediğini belirten Dilek teyze, iki hafta önce telefonla randevu istedi. Gürsoy, huzurevinden arayan Dilek teyzenin kendilerini en çok etkileyen müşteri olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: “2007’de Atatürk imzası dövmesi yaptığımız bir müşterimiz 15-20 gün sonra gelip çalıştığı bankadan uyarı aldığını ve dövmesini başka bir figürle kapattırmak istediğini söyledi. Dövme yüzünden sıkıntı yaşamış. Başka bir şekil olsa kapatabileceğimizi, ancak bu dövmeyi kapatmayacağımızı belirtip başka bir dövmeciye yönlendirdik. Daha sonra kapattırmaktan vazgeçtiğini, ancak bankanın başka bir şubesine gönderildiğini öğrendik. Bu olaya tepki olarak 10 Kasım’a kadar ücretsiz Atatürk imzası dövmesi yapacağımızı duyurduk. Talep çok olunca kampanyayı sürekli hale getirdik.” 
2007 yılının ekim ayında başlattıkları kampanyada 10 yılda 50 binin üzerinde dövme yaptıklarını, en çok randevu talebinin 10 Kasım ve Atatürk’ü Anma Haftası gibi özel günlerde geldiğini belirten Gürsoy, bu yılki 10 Kasım Atatürk Haftası’yla birlikte rekora ulaşıldığını bildirdi. Gürsoy, 2 ay sonraya gün verebildiklerini sözlerine ekledi.

BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

Babasıyla birlikte kampanyayı sürdüren Cansın Gürsoy ise 10 yılda sadece stüdyoda 27 bin 483 Atatürk imzası dövmesi yaptıklarını açıkladı. Toplantılarda ve özel gecelerde bazen 300-400 kişiye dövme yaptıklarını ifade eden Cansın Gürsoy, şöyle devam etti: “Bunun yanında katıldığımız festivallerde yüzlerce kişiye yapıyoruz. Bunları eklediğimizde sayı 50 binin üzerinde. Randevuları günde 5 tane ile kısıtladık. Şu an 1 Ocak’tan sonraya randevu verebiliyoruz. Bizi en çok etkileyen, 2 hafta önce huzurevinden arayan Dilek teyzemiz oldu. Kampanyayı duyduğunu ve randevu almak istediğini bildirdi. Çok duygulandım, randevuya gerek olmadığını, istediği zaman gelebileceğini ve başımızın üzerinde yeri olduğunu söyledim. Ancak ‘başkalarının hakkını yemek istemem’ dedi. Dilek teyze öğretmenmiş ve uzun zamandır Atatürk imzası dövmesi istiyormuş. ‘En çok ihtiyaç duyduğumuz dönem’ diye anlatıp bizimle sohbet etti. Dövmeyi kendisine ben yaptım.”

HÜRRİYET

Editör: Haber Merkezi