TUĞKAN ÜSKÜP / İZ GAZETE - İzmir Atatürk Lisesi, öğrencilerinden YKS eşit ağırlık şampiyonu Selin Aşıkiraz ve eşit ağırlık Türkiye 51.si Berkay Kaçargil için okul binasında bir ödül töreni düzenlendi. Törene okul müdürü Ahmet Yılmaz, Atatürk Lisesi Mezunlar Derneği Başkanı Murat Saraç, okul öğretmenleri ve dernek üyeleri katıldı.

HEDEF HER ZAMAN ZİRVE

Ülkemizde üniversiteye yerleşme sürecinin çok zorlu ve ciddi çabalar gerektiren bir süreç olduğunun altını çizen okul müdürü Ahmet Yılmaz, “Ne şekilde olursa olsun bir sonuç elde eden tüm öğrencilerimizi kutluyorum. Okulumuz bu açıdan yüzlerimizi hep güldürüyor. Ülkemizin geleceğine yönelik yetişen öğrencilerimiz bizleri yine çok gururlandırdı. Selin ve Berkay ilk 100’de olmak üzere, ilk 1000’de yaklaşık 20 öğrencimiz bulunuyor. Bunlar bizim gurur tablomuz. Emeği geçen herkesi ayrı ayrı kutluyorum. Başarı kısa zamanda ulaşılan bir sonuç değildir. Ciddi bir plan ve özveri gerektirir. Okulumuzun başarı grafiği son 4-5 yılda hep yukarıya doğru gitmiştir. Bu da bizim doğru adımlarla ilerlediğimizin kanıtıdır. Amacımız şehrimizin ve ülkemizin gözbebeği olan okulumuzu her zaman zirvede tutmaktır.” şeklinde konuştu.

HERKES BİRBİRİNE DESTEK OLDU

Elde ettiği Türkiye şampiyonluğu hakkında konuşan Selin Aşıkiraz, “11.sınıftan beri her sınava düzenli olarak çalışıyorum. İlk olarak eksiklerimi tespit edip bunları gidererek üniversite sınavına hazırlandım. Okulda çok güzel bir ortam var. Öğrenciler, öğretmenler ve idareciler her zaman birbirine destek oldu. Herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Hedefinin Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü olduğunu söyleyen Aşıkiraz, “Boğaziçi Üniversitesi'nin bana daha farklı bakış açıları ve sosyal gelişim kazandırabileceğini düşünüyorum.  Sonrasında yurt dışında yüksek lisans yapmak istiyorum. Üniversite sınavına girecek arkadaşlarıma da motivasyonlarını hiçbir zaman kaybetmemelerini ve çevrelerindeki olumsuz görüşlere kulak asmamalarını tavsiye ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Gösterilen emeğin yanında insanların duyduğu güvenin de başarıda payı olduğunu söyleyen eşit ağırlık 51.si Berkay Kaçargil, “Hedefim Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi. Hukuk, ülkemizin gelişimi için oldukça önemli bir alan. Ben de vatanıma ve milletime bu alanda en iyi şekilde hizmet etmek istiyorum. Bana bu süreçte destek olan aileme ve özellikle sınıf öğretmenim Nilgün Keleş’e, sonrasında da okul idarecilerime çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

EBEDİYEN VAR OLACAK

İzmir Atatürk Lisesi’nin 134 yıldır eğitimde tarih yazdığını vurgulayan Mezunlar Derneği Başkanı Murat Saraç, “Bu sene öğrencilerimiz bizleri fazlasıyla gururlandırdı ve yüreklerimize su serpti. Çünkü marşımızda ‘ebediyen var olsun’ ifadesi geçer. Gördük ki böyle güzide ve başarılı öğrencilerimizle Atatürk Lisesi gelecekte de zirvede yer alacak ve ebediyen var olacak. Biliyorsunuz çok önemli bir okul. Geçmişte başbakanlar, bakanlar, sayısız sporcular ve sanatçılar yetiştirmiş. Yetiştirmeye de devam edecek. Özel okul kıskacında olan bir eğitim sisteminde aslında devlet okullarının da doğru çalışmalar ile birlikte ne kadar başarılı olabileceğini kanıtlamış olduk. Bu başarıyı sağlamamızda emeği geçen tüm idarecilerimize, öğretmenlerimize ve öğrenci arkadaşlarımıza mezunlar derneği olarak çok teşekkür ediyoruz. Ülkemizi, aynı Mustafa Kemal Atatürk’ün de söylediği gibi muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmak için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz.” dedi. 

Editör: Haber Merkezi