23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın ve TBMM'nin açılışının 100. yılının kutlandığı 23 Nisan’da Fatih Tezcan'ın Twitter hesabından Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü ima ederek yaptığı paylaşım büyük tepki çekti.

Tezcan'ın Atatürk'ü işaret ederek "İşgal edilen bir ülkenin subayı, Düşmana 1 mermi atmak yerine, Devlet ve Meclis varken, Farklı şehirde ‘Paralel Meclis’ kuruyor ve hem Hâkimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir deyip hem Millet’e 1 kez bile sormadan işgalcilerin tüm emellerini yapıyorsa, Bu subay bir işbirlikçidir." sözleri tepkileri de beraberinde getirirken 'Fatih Tezcan' başlığı Twitter’da uzun süre konuşuldu.

Yaşananların ardından İzmir Barosu da konuya ilişkin sert bir açıklama yaptı.

‘Fatih Tezcan isimli müptezel şahıs…’

Barosu’nun açıklaması şöyle; ‘’Ulusal kurtuluş mücadelemizin demokrasi ve çoğulcu düşünce ile taçlandığı 23 Nisan 1920'nin 100. yıldönümünde, gücünü siyasal islamcıların kurucu iradeye olan düşmanlığından alan Fatih Tezcan isimli müptezel şahsın, yüzbinlerce kişinin takip ettiği sosyal medya hesabından Cumhuriyetimizin kurucu önderi Mustafa Kemal Atatürk'e ismini vermekten de korkarak "işbirlikçi subay" yakıştırması yaptığını büyük öfke ile öğrendik.

Bu önemli günde dünyanın gördüğü ilk anti emperyalist bağımsızlık savaşının tüm tarihi gerçekliğini çarpıtarak İngiliz kuklası padişahın temsil ettiği Osmanlı'ya devlet, fiilen işletilmez hale getirilmiş olan Meclis-i Mebusan'a meclis, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne ise "paralel" deme küstahlığını gösteren bu şahsa halkımız gerekli cevabı vicdanında verecektir.

Ancak kamuoyuna duyurmak isteriz ki, İzmir Barosu "istiklal ve Cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşülen" hiçbir anda geri adım atmayacak, "iktidara sahip olanlar gaflet, dalâlet ve hatta hıyanet içinde bulunsalar bile" 112 yıllık onurlu mirası uyarınca, üstüne düşen sorumluluğu yerine getirmekten çekinmeyecektir.

Bu vesile ile "adı geçen müptezel zat" hakkında gerekli hukuki işlemleri ivedilikle başlatacağımızı tüm kamuoyunun bilgisine saygılarımızla sunarız.

Cumhuriyetimiz ve anti emperyalist mücadele tarihimiz asla sahipsiz değildir.’’

Editör: Haber Merkezi