İZ GAZETE- Karşıyaka Atakent Anadolu Lisesi eğitimcileri İzmir'in en önemli okulları arasında yer alan Karşıyaka Atakent Anadolu Lisesi’nin yıkım kararının bilimsel raporlarının kamuoyuna açıklanmamasına tepki gösterirken yıkım kararının da geri alınmasını istedi. Açıklamada, ""Karşıyaka’nın en güzide okulu olan Atakent Anadolu Lisesi'ni olduğu gibi bırakmanızı, yıkmaya değil yapmaya odaklanılmasını, bu okulda okuyan bin 200 öğrencinin okullarına geri dönmesi için gerekli çalışmanın başlatılmasını bekliyoruz" ifadeleri kullanıldı. 

'NEDEN 10 SENE BEKLETİLDİ?'

Yapılan açıklamada, "İzmir Karşıyaka Atakent Anadolu Lisesi'ne yıllarca emek vermiş, binlerce gencimizi üniversite eğitimine hazırlamış eğitmenler olarak buradayız. Betonarme yapıların ekonomik ömürleri ülkemizde 50-60 yıl olarak ele alınırken, tünel kalıp sistemi ile özenle yapılmış okulumuzun neden yıkılmasının istendiğini henüz anlamış değiliz. Öğrendiğimiz kadarı ile yıkım kararı verilmesinde etkin testler ve rapor 10 sene önce hazırlanmış. Eğer durum yıkımı gerektirecek kadar tehlikeliyse neden 10 sene beklenmiştir? 30 Ekim 2020 İzmir depreminde binanın hasar aldığı söylenebilir. Ancak böyle bir hasar durumundan kimsenin haberi dahi yoktur ve de riskli yapı süreçlerinin onaylarının girildiği Çevre ve Şehircilik Bakanlığı A.R.A.A.D sisteminde de okulla ilgili herhangi bir kayıt olmadığı da öğrenmiş bulunuyoruz. Kaldı ki tünel kalıp sistemi ile, hazır beton ile iki katlı olarak inşa edilen okulumuzda bir sorun olması durumunda aynı sistemle çok katlı olarak inşa edilmiş olan tüm mavişehir bloklarında da sorun olmalıdır. Oysa bu bloklara yönelik hiçbir açıklama yapılmamaktadır. Hasarlı olan sadece bizim iki katlı okulumuz mudur? Hasar varsa nerededir? Hasar yok, rapor var ise rapor nerededir" ifadeleri yer aldı.

'RAPORU ONLAR DEĞERLENDİRSİN'

"Bu okulda bizlerin öğrencisi olmuş, şu anda inşaat mühendisi veya mimar olarak pek çok mezunumuz vardır" denilen açıklamada, "Raporu onların değerlendirmesini istiyoruz. Ancak bu raporu birçok kurumun istemesine rağmen ne yazık ki verilmediğini üzülerek öğreniyoruz. Yetkililere bir kez daha sesleniyoruz. Biz öğrencilerini bilimin ışığında yetiştirmiş eğitmenleriz. Öğrencilerimize nesnel düşünmeyi, sorgulamayı öğretmişken bilimsel veri sunulmadan sadece beyana dayanarak yapılan açıklamaları ne bizim ne de bizim yetiştirdiğimiz öğrencilerimizin kabul etmesi mümkün değildir.  Karşıyaka’nın en güzide okulu olan Atakent Anadolu Lisesi'ni olduğu gibi bırakmanızı, yıkmaya değil yapmaya odaklanılmasını, bu okulda okuyan bin 200 öğrencinin okullarına geri dönmesi için gerekli çalışmanın başlatılmasını bekliyoruz. Türkiyemizin aydın kuşaklarının yetişmesi; bu eğitim merkezinin yaşatılması ve yıkımdan vazgeçilmesi için yöneticilerin kararlarını tekrar gözden geçirmesini önemle rica ediyoruz.  Sesimizi duyan yöneticilerin hem biz eski eğitimcileri hem de güzide okulumuzun güzide öğrencilerini dinleyeceğini umuyoruz" ifadeleri kullanıldı.

 

Editör: Haber Merkezi