Kitvak’ın “Askıda Oda” çalışmasına vatandaşların ilgisi devam ediyor. Son olarak Ressam Aslı Önder, GT Art and Interiors’ta devam eden “Bir mesajınız var” temalı resim sergisinden elde edilecek gelirin bir bölümünü, maddi durumu iyi olmayan hasta ve hasta yakınlarının yararlandığı “Askıda Oda” uygulamasında kullanılmak üzere bağışlayacağını açıkladı.

Yurtiçi ve yurtdışında katıldığı çeşitli sergilerden sonra ilk kişisel sergisini açan Aslı Önder, uzun bir çalışma sürecinin ardından ürettiği eserlerini İzmir Alsancak’ta GT Art & Interiors’ta sanatseverlerin beğenisine sunuyor.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Aslı Önder “5 Yıldan bu yana İcra Komitesi’nde olduğum KİTVAK’la gönül bağımız var. Vakıf büyük bir özveriyle, çok önemli işler yapmaya, anlamlı eserler üretmeye devam ediyor. Kitvak’ı ve çalışmalarını çok iyi bildiğimden, emeğimin bir bölümünü vakfa bağışlamak istedim. Bu sergiden elde edilecek gelirin bir bölümü KİTVAK’ın ‘Askıda Oda’ projesi fonuna aktarılacak. Çalışmalarımın, hem sanatsevere hem de o kişiler vasıtasıyla tanımadıkları başka kalplere dokunacak olması beni umutlandırıyor, sergime anlam katıyor” dedi.

Kitvak Yönetim Kurulu Başkanı YMM Ramazan Soncul bu anlamlı bağış için, aynı zamanda Kitvak İcra Komitesi Üyesi olan ressam Aslı Önder’e teşekkür ederken, “Askıda Oda” hesabına vatandaşlardan az çok demeden destek olmalarını beklediklerini söylerken “Daha önce de sizlerle paylaştığımız gibi, ‘Askıda Oda’ya yoğun bir talep söz konusu. Güzel yürekli hayırsever vatandaşlarımızdan beklentimiz ve dileğimiz ‘Askıda Oda’ya desteklerini sürdürmeleri. Bu vesileyle her zaman yanımızda olmaya devam eden bağışçı ve hayırseverlerimize şükranlarımızı sunuyoruz" şeklinde konuştu.

Ressam Aslı Önder’in “Bir mesajınız var” temalı resim sergisi Mustafabey Caddesi Kültür Apartmanı No.30 K.3 D.8 Alsancak İzmir adresinde bulunan GT Art and Interiors Resim Galerisi’nde, 18.00-20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

ASLI ÖNDER KİMDİR?

İzmir’de doğdu. Bilkent Üniversitesi Fransızca ve İngilizce Mütercim-Tercümanlık Bölümü’nü bitirdi. Daha sonra San Fransisco Berkeley Üniveritesi’nde pazarlama eğitimi aldı. İzmir’e dönünce, özel bir firmada bir süre ihracat sorumlusu olarak çalıştı. Sanatçı kendisini soranlara “Bana “ben”i soruyorsanız; ne yapmayı seviyorsam, onu ‘işim gücüm’ yaptım. Önemlileri cebime, önemsizleri evrene bıraktım. Dünyamı aydınlatan her şeyi yapmaya daha çok zaman ayırdım. Kalpten yapılan her şeye kapılarımı ardına kadar açtım” şeklinde anlatıyor.

Lise yıllarınden itibaren sanatın birçok dalına ilgi duydu. Çalışmaya başladığı dönemde her gün kendisini bir şeyler çizerken, yazılar, denemeler, şiirler yazarken bulan sanatçı bir gün yüreğinin sesini dinledi ve çalıştığı yerden ayrılıp, önüne tuvali eline fırçaları alıp hayallerini boyamaya başladı.

Gülperin Sertdemir Resim Atölyesi’nde resim serüvenine başlayan sanatçı, Aslı Açıkgöz atölyesinde Salih Keleş ile çalıştı. Salih Keleş Önder’e “Senin ruhun kendi yolunu çizecek” diyor ve kendi atölyesine kurarak çalışmalarına kendi atölyesinde devam ediyor.

Editör: Haber Merkezi