GÜLSEN CANDEMİR/ İZ GAZETE- Menemen Asarlık Bölgesi’ndeki altı mahalle, kargo şirketlerinin mahallede şube açmaması nedeniyle kargolarını alıp göndermekte büyük sorun yaşıyor. Bölgedeki Asarlık, Irmak, Gölcük, Yeşilpınar, İncirlipınar ve Zeytinlik Mahallelerinde yaşayan insanlar kargoları için sadece PTT Kargoyu kullanabiliyor.  Esnafların da mağdur olduğu, sorunda çözüm sağlamak için geçtiğimiz günlerde mahallede; kargo şirketi temsilcileri, esnaflar, STK, Dernek temsilcileri, muhtarlar, Menemen Belediyesi Esnaflar Birimi ve PTT şube yöneticileri ile toplantı yapıldı.

İYİ HABER BEKLENİYOR

Bölgede yaşayanlar, kargo şirketlerinin şube açmaması nedeniyle büyük sorun yaşadıklarını söylerken, en yakın kargoya gitmek için özel araç sahibi olmaları gerektiği ifade edildi. PTT’nin 50 bin nüfuslu bölgeye yetmediğini ifade eden bölge sakinleri, kargo firmalarının talebe olumlu cevap vermesini beklediklerini belirttiler. 

PTT SORUN YAŞAMIYOR

Irmak Mahalle Muhtarı Metin Koçak İz Gazete’ye yaptığı değerlendirmede, büyük mağduriyet yaşadıklarını ve sorunun çözümü için büyük çaba sarf ettiklerini ifade etti. Bir kargo şirketi çalışanlarının, yıllar önce yaşadığı münferit bir olay nedeniyle 50 bin kişinin mağdur edildiğini söyleyen muhtar Koçak, “PTT kargo hiçbir sorun yaşamazken neden hala mahalleliye bu zorluğun çıkarıldığını anlayamıyoruz. En yakın kargoya gitmek için arabanızın olması lazım. Herkesin arabası yok. Yaşlılarımız, esnaflar büyük zorluk yaşıyor.” Dedi.

Editör: Haber Merkezi