‘Polise mukavemet’ iddiasıyla gözaltına alınan Hekimoğlu, ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ suçlamasıyla ‘adli kontrol talebi’ ile mahkemeye sevk edildi. Ardından Arman Hekimoğlu, 'adli kontrol şartıyla' serbest bırakıldı.

POLİSLERDEN KÜFÜR VE DARP

Hekimoğlu, Alsancak Polis Merkezi Amirliği’ndeki ifadesinde, bir polisin kendisi ve ÖDP’ye küfürler ettiğini ve aynı polisin şiddetine maruz kaldığını söyledi. Arman Hekimoğlu, ifadesinde şunları söyledi: “Beni güven timleri binasına götürdüler. Bahçede işlemlerimin yapılmasını bekliyordum. O sırada özellikle iri yarı, kirli sakallı etrafındakilerin ‘amirim’ diye hitap ettiği bir kişi, avukatımı ve arkadaşımı itip, kakıp küfürler edip, bahçenin dışarısına fırlatıp attı. Sonrasında aynı polis, dönüp bana elimdekileri belgeleri sordu. Ben de ÖDP İl Yöneticisi olduğumu söyledim. Bu polis aynı zamanda partimi, il yönetimi kuruluna ve şahsıma yönelik ağır küfürler etti. ‘Seni de ÖDP’yi de s….. yönetimi de s….. seni yönetici yapanı da s……..’ devamında gelip kafamın arkasına telsizle iki kez vurdu. Belimle kalçam arasına diziyle üç defa vurdu. Devamında yanında polisler bana ters kelepçe yapılmasını emretti. Bu sırada küfürlerine devam etti. Son ana kadar ne bana gerekçe sundular ne bir arama kararı beyanında bulundular. Ağzımdan ne AKP’ile ne de Recep Tayyip Erdoğan hakkında bir kelime çıkmadı.”

3 POLİSTEN KOPYALA-YAPIŞTIR İFADE

Konuya ilişkin BirGün’e konuşan Hekimoğlu’nun avukatı, Hekimoğlu’nun gözaltına alınmasında ‘3 polisin ‘kopyala-yapıştır’ şekilde ifade verdiğini’ söyledi. Polisler, ifadelerinde Hekimoğlu’nun “Hepinizi asacağız”, “Hırsız, katil, Erdoğan” gibi sloganlar attığını iddia ederken, Hekimoğlu’nun avukatı polislerin ifadesinin gerçek dışı olduğunu vurguladı.

NE OLMUŞTU?

İzmir Büyükşehir Belediyesinin İZBAN banliyö hattında uygulamaya başladığı ve kamuoyunda büyük tepki toplayan ‘Artı Para’ uygulamasına karşı, Alsancak’ta imza kampanyası düzenleyen HAZİRAN'cılara polis sald ırdı. ÖDP üyesi Arman Hekimoğlu, polislerce yaka paça gözaltına alındı. Hekimoğlu’nu götürüldüğü karakolda görmek isteyen ÖDP avukatının ise yaka paça dışarı atıldığı öğrenildi. Konuyla ilgili ÖDP İzmir twitter hesabından yapılan açıklamada, "Bu zorba, hukuksuz, kanunsuz uygulamayı teşhir ediyoruz. Arkadaşlarımıza, hak arayanlardan elinizi çekin!" dendi.

Editör: Haber Merkezi