Dokuz günlük bayram tatilinde bütçelerine uygun tatil yapmak isteyenlerin tercihi kamp alanları oldu. Otellerde konaklama ücretini fazla bulan ya da daha düşük bütçeyle uzun süre tatil yapmak isteyenler çadır ve karavan kamplarına yöneldi. Ege’nin turistik ilçelerinde temiz hava ve bol oksijen ile iç içe bayram tatilini geçirmek isteyenler cuma gününden itibaren kamp alanlarının yolunu tuttu. İzmir’in Menderes ilçesi Özdere mevkisindeki kamp alanının yetkilisi Menekşe Yün, bayram öncesinde yoğun taleple karşılaştıklarını ve Türkiye’nin her yerinden rezervasyon için telefon aldıklarını dile getirdi.

Tatilini karavanda tek başına geçiren 42 yaşındaki Nurgül Aydın, bunun bir yaşam biçimi olduğuna dikkat çekti. Aydın, ‘‘Karavanda tatil yapmak benim için zor değil. Bunun için karavanı sevmek lazım. Birtakım zorlukları da var. Tuvalet kullanımı biraz zor olsa da ben her şeyiyle seviyorum’’ dedi.

25 yıldır çadır tatili yaptığını söyleyen 59 yaşındaki Pakize Saykan ise ‘‘25 yıldır kamplara geliyor, her yıl 2 ay kalıyorum. İmkânım olsa bu süreyi uzatırım, ama çocuklar okula gidiyor. Torunlarım var. Çocuklarım ve misafirlerim gelince 8 kişiye kadar kalabiliyoruz’’ diye konuştu.

Erhan ve Özge Kırkkulaç çiftinin tatil için tercihleri kamp ve çadır oldu. Karadeniz’den başladıkları tatillerini Çıralı’da sonlandıran çift, lüks turizm tesislerine verecekleri yüksek bütçeyi hem gezip hem de yeni yerler keşfetmeye harcadıklarını söyledi. Erhan Kırkkulaç, “Otellere göre fiyatı da çok fark ediyor. Kendimize burada zaman ayırabiliyoruz. İstediğimiz saatte istediğimizi yiyebiliyoruz. Bir yere bağlı kalmıyoruz’’ diye konuştu. Antalya’da, Çıralı Koyu’nun da içinde bulunduğu Kemer ilçesi Ulupınar Mahallesi’nin Muhtarı Habib Altınkaya, çadır alanlarının daha ekonomik olması nedeniyle çok tercih edildiğini söyledi. Altınkaya, bölgenin pandemi döneminde daha yoğun ilgi gösterdiğini söyledi: “İnsanlar artık şehirden uzakta kafalarını dinleyecekleri sakin yerleri tercih ediyor. Fiyatları da uygun olduğu için otellere göre daha çok tercih ediliyor. Çadırıyla gelenler kişi başı 75, işletmeden çadır alırlarsa 150 lira gecelik ödüyorlar.”

FİYATLAR 75-200 TL ARASI

•İzmir’deki Karagöl Tabiat Parkı’nda çadır tatili yapmak isteyenler bir gece için 85 TL’yi gözden çıkarırken, Foça ilçesini tercih edenler kendilerine ait çadırlarında kişi başı gecelik 100 TL’ye tatil yapma imkânı buldu.

•Seferihisar Teos’da yine kişi başı çadır tatili 100 TL iken, Muğla Akyaka Orman Kampı’nda çadır fiyatı ise büyüklüğüne göre 100 ile 140 TL arasında değişiklik gösterdi.

•Muğla Akyaka’da karavan tatilinin ise fiyatı 175 TL olarak belirlendi.

•Aydın Kuşadası’nda kendi çadırlarında konaklayanlar 75 TL öderken, kiralık çadırdan faydalananlar ise 100 TL ücret ödedi.

•Tatil cenneti İzmir’in Çeşme ilçesi Çiftlikköy’de çadırlar için kamp alanı oluşturuldu. Bu çadırların fiyatı ise en az 3 gün kalmak şartıyla kişi başı günlük 150 TL olarak belirlendi.

•Dikili ilçesi Bademli’de çadırı tercih edenler 150 TL, bungalov evlerde tatil yapmak isteyenler de 400 TL ödeme yaptı.

•Antalya’nın Kemer ve Kumluca ilçelerindeki koylara kıyısı bulunan Çıralı ve Olimpos bölgelerinde kamplarda tatil yapmak isteyenler ise çadırlarını kendileri getirirse kişi başı gecelik 75 TL, işletmeden kiralarlar ise 150- 200 TL arasında konaklama ücreti ödüyor.

DHA

Editör: Haber Merkezi