İZ GAZETE- Kısa bir süre içerisinde döviz kurunda büyük bir yükseliş gerçekleşmesi, halkı ve muhalefeti tek adam rejimine karşı harekete geçirdi. Ankara ve İstanbul gibi metropollerde sokağa çıkan halk, ekonomideki kötü gidişi ve hükumet politikalarını protesto ediyor. İstanbul'daki protestolara ise polis müdahale ediyor. 

İSTANBUL'DA PROTESTOLAR

İstanbul Kurtuluş'da gerçekleşen protstolara polisin müdahalesi kameralara yansıdı. Çevre halkının da dairelerinden tencere-tava çalarak protestoya destek olduğu görüldü. Basına yansıyan diğer haberlere göre ise polis, Taksim Meydanı'na giriş çıkışları kapattı.

ANKARA ÇATAL'DA SOKAĞA İNEN HALK

Hükumete yönelik protestoların gerçekleştiği bir diğer il ise başkent Ankara oldu. Sosyal medyada yer alan haberlere göre Çatal'da sokağa inen halk, "Hükumet İstifa" sloganları attı.

CHP YETKİLİLERİNDEN REJİME ÇAĞRI

Protestoların gerçekleştiği saatlerde CHP İzmir milletvekilleri Selin Sayek Böke ve Murat Bakan, konuya ilişkin tweet attı. Böke payaştığı mesajda, "Tek adam rejiminin sonucu: Değersiz TL, yüksek enflasyon, yüksek piyasa faizi! Rezerv yok, istikrar yok, güven yok! Ekonomik faaliyet durdu, ticaret durdu, ücretler eridi! Buhran derinleşiyor, durdurmanın tek yolu erken seçim ve iktidar değişikliği! Başka seçenek yok" derken Murat Bakan, "Erdoğan istifa ettiği an dolar çıktığı hızla düşmeye başlar. Sayın Cumhurbaşkanı ERDEMLİ davran ve istifa et #hükümetistifa" diyerek Cumhurbaşkanı'nı istifaya çağırdı.

Editör: Haber Merkezi