Hem tutsak çocuklu kadınlara destek olmak hem de cezaevlerindeki ayrımcılığa dikkat çekmek amacıyla yola çıkan İzmir Müzisyenler Derneği (İMD), gönüllülerden topladığı yardımları Şakran Kadın Cezaevi’ndeki anne ve çocuklara ulaştırdı.

AMAÇ: AYRIMCILIĞA DİKKAT ÇEKMEK

Foça Barış Kadınları, Çağdaş İzmir Gençlik İnisiyatifi, Yaşam Hakkını Destekleme Derneği, Umut Grubu, Kadın Yazarlar Derneği ve Türkiye’nin diğer illerinden duyarlı vatandaşların projelerine destek verdiğini söyleyen İzmir Müzisyenler Derneği gönüllüsü Meltem Demir, “Selamlarınızı götürdük, onların da selamlarını getirdik size, alkışları ve teşekkürleri ile. ‘Arayanı, soranı olmayanlara gidiyoruz’ diye yaptık çağrımızı. Amacımız hem tutsak çocuklu kadınlara destek olmak, onların yaşadıkları sıkıntılarla ilgili toplumda bir duyarlılık yaratmak hem de cezaevlerinde de yüzünü gösteren ayrımcılığa dikkat çekmekti” dedi.

“GÜZEL BİR GÜN GEÇİRDİK”

Yaptıkları çağrının toplumun çeşitli kesimlerinde çok güzel bir karşılık bulduğunu ve göz önünde olmayan bu sorunun daha önce farkında bile olmadıklarını söylen Demir,  “Pek çok dernek ve bağımsız grup kendi aralarında ağ oluşturarak yardım topladılar. Topladığımız tüm bu malzemeleri destek ve dayanışma mesajlarımız ile Şakran’a götürdük. Ardından kadınlarla müzik yaptık, çocuklarla balon katlama, yüz boyama ve çeşitli eğlenceler düzenledik. 4 duvar arasında mahkum kadınlarla bir günlüğüne de olsa değişik bir gün geçirdik. Çaldık söyledik, onlar da şarkıları ve sazlarıyla bize eşlik etti.  Zaman zaman oynayarak, zaman zaman da ağlayarak duygularımızı birlikte yaşadık” açıklamasını yaptı.

 

Editör: Haber Merkezi