Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Anneler Günü’nde ilk olarak tüm anneleri temsilen Özgecan Aslan Kadın Danışma Merkezi danışanlarından Türkan Karabacak’ın evine misafir oldu, Anneler Günü’nü kutladı. Başkan Kılıç, eşi Zuhal Kılıç ve oğlu Yavuz Kaan’ın da katıldığı ziyarette Türkan Karabacak’a melek figürlü kolye, broş ve çiçek hediye etti.

Buca’daki Anneler Günü etkinlikleri kapsamında Özgecan Aslan Kadın Danışma Merkezi’nden hizmet alan 400 kadın, Buca Belediyesi Kadın Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün düzenlediği iftar yemeğinde bir araya geldi. Ulu Önder Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın aziz hatırasına “Kendi evinizde Anne eliyle” başlığıyla hazırlanan iftar yemeğinde bir araya gelen kadınlara Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç da eşlik etti.

Annelerle birlikte pasta da kesen Kılıç, “Anne demek emek demek, koşulsuz bir saf sevgi ve aynı zamanda mücadele demek. Kadınlar, pek çok alanda daha fazla söz sahibi olması gerekirken, bir eşitsizlikle kuşatılmış durumda. Hele bir de anneyseniz, bu durumları daha da ete kemiğe bürünmüş bir biçimde yaşayabiliyorsunuz. O yüzden bu gücünüzü ve kararlılığınızı saygıyla selamlıyorum. Kadınların annelik rolüyle neler başardıklarını bizler Cumhuriyet annesi Zübeyde Hanım’dan biliyoruz” dedi.

Belediye olarak, annelere imkan sağlamayı ve kadınların önündeki engelleri görev bildiklerini vurgulayan Kılıç, “Belediyemiz annelerimizin ikinci evidir. Biz hiçbir kadının şiddete baskıya maruz kalmasına sıkıntı çekmesine izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi