Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 6847 Sokak numara 17 önünde önceki gün saat 10.00 sıralarında meydana gelen olayda, uzun süre önce eşinden boşanan Emine Uysal ve birlikte yaşadığı oğlu Harun Erdem, yan sokaktaki evlerinden çıkıp yürüyerek park halindeki 35 HJS 14 plakalı otomobillerinin yanına geldi. Anne ve oğlu otomobile biner binmez yanlarına gelen gri renkli bir araçtan kimliği belirlenemeyen bir kişi tarafından tabancayla 6 el ateş edildi. Emine Uysal ile oğlu Harun Erdem vücutlarına isabet eden kurşunlarla kanlar içinde kaldı. Saldırgan gri renkli araçla olay yerinden kaçtı. Silah sesini duyanların haber vermesiyle gelen sağlık ve polis ekiplerinin yaptığı incelemede, otomobilin içinde bulunan anne ve oğlunun öldüğü anlaşıldı. Polis, anne ile oğlunu kimin öldürdüğünü belirleyip yakalamak için çalışma başlattı.

OLAY GECESİ ÇANAKKALE'DEN GELMİŞLER

Ev kadını Emine Uysal ile oğlu Harun Erdem'in oturdukları eve yaklaşık bir yıl önce taşındıkları, Harun Erdem'in elektrik işleriyle uğraştığı, Emine Uysal'ın ise çalışmadığı, bir aydır takı kursuna gittiği bildirildi. Emine Uysal'ın kızı E.S.'nin, bir süre önce dava açıp eşi M.Y.'den boşandığı, bu süreçte kendisini çok sayıda bıçak darbesiyle yaralayan eşinin tutuklandığı, yaklaşık 15 gün önce de cezaevinden firar ettiği, polisin de aileyi bu konuda dikkatli olmaları için uyardığı belirtildi.

Daha sonra H.S. ile ikinci evliliğini yapan E.S.'nin, boşanma davası sürerken annesi Emine Uysal ile birlikte, M.Y. tarafından tehdit edildiklerini belirterek şikayetçi oldukları, ancak son zamanlarda böyle bir başvurularının bulunmadığı öğrenildi. Uysal'ın oğlu Erdem ve E.S. ile bir ziyaret için gittikleri Çanakkale'den olay sabahı geldikleri, kızı E.S.'nin işe gideceği için evden ayrıldığı, Uysal ile oğlunun da bir süre evde dinlendikten sonra doktora gitmek üzere evden çıktıkları belirtildi. Anne Uysal ile oğlu Erdem Manisa'nın Turgutlu İlçesi Çıkrıkçı Köyü'nde dün düzenlenen cenaze töreninin ardından toprağa verildi.

İSTANBUL'DA YAKALANDI

Emine Uysal ve oğlu Harun Erdem'in öldürülmesiyle ilgili aranan 1 numaralı şüpheli Uysal'ın kızı E.S.'nin eski kocası M.Y.'nin yakalanması için Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı. Polis, olay yerinde görülen aracın markası, modeli ve plakasını belirlemek üzere bölgedeki güvenlik kamerası kayıtlarını mercek altına aldı.

Aranan şüpheli M.Y.'nin İstanbul'da bulunduğu belirlenip düzenlenen operasyonla yakalandığı bildirildi. M.Y.'nin sorgulanmak üzere İzmir'e getirilmek üzere yola çıkıldığı kaydedildi.


Tufan HAMARAT/ İZMİR, (DHA)

Editör: Haber Merkezi