Bilişsel Egzersiz Terapi Yaklaşımı (BETY) eğitimi alan 31 yaşındaki Uzman fizyoterapist Seden Sevenoğlu Tunalı'nın yürüttüğü programa katılan anne adayları, mutlu sona ulaştı. Anne adaylarına pilates eğitimi verirken kendisi de hamile olan Tunalı, "4 yaşındaki oğlum Balkan'a hamileyken pilates yapmıştım. O dönemde yaptığım pilatesin doğum sırasında çok yararını gördüm. Başka gebelerin de bundan yararlanabileceğini düşündüm. Nitekim gerekli eğitimleri aldım ve görev yaptığım hastanede bu programı açtık. Güzel bir rastlantı, pilates programı sırasında ikinci bebeğime hamileydim. Ben de pilates yaparak kendimi, yaptırarak diğer anne adaylarını doğuma hazırladım. Ve geçen 4 Mart'ta normal doğumla kızım Tuana'yı dünyaya getirdim. Pilates sayesinde normal doğumda zorlanmadım" diye konuştu.

Doktor izniyle anne adayının, hamileliğinin 12-16'ıncı haftalarında pilatese başlayıp, haftada 2-3 kez olmak üzere doğuma kadar yapabileceğini belirten Tunalı, "Pilates, doğum sırasında ve sonrasında anne adayları için büyük önem taşıyan pelvik kaslarının güçlendirilmesinde en doğru ve güvenli egzersiz kabul ediliyor. Pilates, içerdiği nefes egzersizleri sayesinde normal doğum sürecinde kasılma ve gevşemede kolaylık gibi çeşitli yararlar sağlıyor. Doğumdan sonra anne eski formuna hızla dönebiliyor" ifadelerini kullandı.

"NORMAL DOĞUM YAPMANIN KEYFİ BAŞKA"

Özel bir şirkette yönetici asistanı olarak görev yapan 32 yaşındaki Ahu Doğru, hamileyken pilatese normal doğum yapabilmek için başladığını belirterek, "Tıbben sorun olmadığı taktirde bebeğimi normal doğumla dünyaya getirmek en büyük arzumdu. Bu amacıma da ulaştım. Hem kasların güçlenmesi hem de nefes teknikleri açısından pilates oldukça etkiliydi. Keyifli bir dönem geçirdim. 26 Mart 2016'da normal doğumla kızım Defne'yi dünyaya getirdim. 3 kilo 420 gram ağırlığında, 51 santimetre boyunda doğdu. Pilates sayesinde her şey daha kolay oldu" şeklinde konuştu.

Bilgi teknolojileri uzmanı 27 yaşındaki Işıl Kılıç, 14 Mart 2016 tarihinde normal doğum yaptığını belirterek, "Oğlum Ali Kenan, 51.5 santimetre boyunda, 3 kilo 690 gram ağırlığında doğdu. Özellikle normal doğum yapmak istediğim için pilates programına katıldım. Doktorum da beni pilatese yönlendirdi. Ve ilk doğumum olmasına karşın pilates sayesinde zorlanmadım" dedi.

Doğuma yine pilatesle hazırlanan endüstri mühendisi 31 yaşındaki Merve İkizler de oğlu Eren'i normal doğumla kucağına aldığını belirtti, şunları söyledi: "Pilates dersleri sırasında diğer anne adaylarıyla birlikte süreçle ilgili birbirimizle bilgi alışverişi yaptık. Birbirine yakın haftalarda gebeliğimiz olduğu için yaşadıklarımızı paylaştık. Pilates hocamızın da gebe olması bize daha çok güven verdi. Pilates sayesinde hamilelik sürecini de doğumu da güzel geçirdim. 22 Nisan 2016 tarihinde Eren normal doğumla dünyaya geldi, 3 kilo 250 gram ağırlığında, 49 santimetre boyunda doğdu."

Bu kez kucaklarındaki çocuklarıyla pilates yapan annelerle bebekleri hoş görüntüler oluşturdu.

Editör: Haber Merkezi