Başkan Aksu “Huzurun ve hoşgörünün şehri İzmir’e yapılan bu saldırıyı şahsım ve yönetim kurulum adına en sert şekilde kınıyor, terörün amacına hiçbir zaman ulaşamadığını bir kez daha hatırlatmak istiyorum” dedi.

SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARINI HATIRLATTI

Ankara’da yaşayan İzmirlilerin kurduğu İzmir Kültür ve Dayanışma Derneği’nin Başkanı Yasin Aksu, saldırının kendilerini son derece üzdüğünü belirtirken, son günlerde sosyal medyada İzmir’e yönelik göndermeleri de hatırlatarak yetkililerin bu olayı ve faillerini açığa çıkarmak için titizlikle çalışacaklarına inandıklarını ifade etti.

Şehit polis Fethi Sekin’in dikkati ile çok büyük bir facianın önlendiğinin altını çizen Aksu, “Ege’nin İncisi İzmir’e yönelik bu tarz huzur, birlik ve beraberliği bozma girişimlerinin karşılık bulamayacağını biliyoruz. Ancak yine de, istihbarat konusunda bir zafiyet söz konusu ise de, yetkililerin sorumluluğunu yerine getirmeyenler konusunda da gerekli adımları atması gerekmektedir” diyerek sosyal medyada dolaşan iddiaların da ciddiye alınması gerektiğini belirtti.

TERÖRE KARŞI TEK YUMRUK VURGUSU

İzmir’in huzur ve hoşgörü şehir olduğunu vurgulayan Aksu, bu tarz hain saldırıların halkı daha da kenetlendirdiğine dikkat çekerek, teröre karşı tek yumruk olmanın öneminin bir kez daha anlaşıldığını belirtti.

Saldırıda şehit olan polis memuru ve adliye çalışanının ailelerine başsağlığı, yaralılara da acil şifa dileyen İzmir Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Yasin Aksu, tüm İzmir halkı ile Türkiye’ye de geçmiş olsun dedi. 

Editör: Haber Merkezi