Düğün.com üzerinde şehrinizdeki mekanları bir arada bulabilir, firmaları size uygun özelliklere göre filtreleyerek inceleyebilirsiniz. Araştırmaya başlamadan önce bu mekanlar ve genel özelliklerini sizin için anlatalım. Böylece seçiminizi daha kolay yapabilirsiniz.

Şehirdeki mekanlarda ister kalabalık ister samimi, farklı davetli kapasitesine sahip seçenekler bulmanız mümkün. Kafeler, restoranlar, kulüpler ve davet alanları özellikle butik organizasyon düzenlemek isteyen çiftler için uygun mekan alternatiflerini oluşturuyor. Kalabalık organizasyonlar için ise düğün salonları, sosyal tesisler, oteller ve tarihi mekanlar, evlilik hazırlığındaki çiftleri bekliyor.

Eğer hem sizin hem de davetlilerinizin içini açacak bir mekanda evlenmek istiyorsanız, şehirdeki mekanların çoğunun göl, yeşil alan, panoramik şehir manzarası gibi özelliklerinin bulunduğunu belirtelim. Eğer kapalı alan düğünü yapacaksanız ve manzarasının yanı sıra mekanın ferah olmasını da önemsiyorsanız şehirdeki düğün alanlarının büyük bir kısmının kolonsuz olduğunu belirtelim. Salonlarının yüksek tavanlı olması da şehirdeki birçok mekanın konfor sağlayan özellikleri arasında dikkat çekiyor.

Ankara’da düğün yapılabilen mekanlarının çoğunda teras, bahçe gibi bölümler bulunuyor. Bazı mekanlarda ise hem kapalı hem de açık düğün alanı var. Düğün yapacağınız mevsime göre dilediğiniz alanı seçebiliyorsunuz. Birçok mekanda da açılır kapanır tavan gibi, farklı hava koşullarına anında uyum sağlayacak ekstra özellikler bulunuyor.

ANKARA’DAKİ MEKANLARIN DÜĞÜN PAKETLERİNDE NELER VAR?

Ankara’da düğün yapılan alanlar, çiftlere kolaylık sağlamak için farklı paket seçenekleri hazırlıyor. Bu paketlerde çiftlerin ihtiyaç duyacağı ürün ve hizmetler bir arada sunuluyor. Temel hizmetlerden başlayan paket seçenekleri, ekstra hizmetlerin de yer aldığı daha geniş paketlerle çeşitlendiriliyor.

Bu paketlerde yer alan ana hizmet kalemlerinin başında yemekli ya da kokteyl menü gibi ikram seçeneklerini geliyor. Nasıl bir menü istediğinize göre size uygun alternatifler sunuluyor. Düğün paketlerine içecek de dahil oluyor. Standart paketlerde sınırsız meşrubat seçeneği bulunurken dileyen çiftler için alkollü içecekleri de kapsayan bir paket de alabiliyor. Bu durumda sizden kişi başı ücret talep edildiğini de eklemeden geçmeyelim.

Şehirdeki birçok düğün yeri, paketlerine fotoğraf ve video çekimini de dahil ediyor. Firmaların anlaşmalı olduğu fotoğraf ekipleri, paket fiyatı dahilinde tüm organizasyonun video kaydını alırken her anınızı da fotoğraflıyor. Fotoğraflar, düğün sırasında isteyen davetlilerinize basılı şekilde; düğün sonrası ise size dilediğiniz formatta teslim ediliyor.

Düğününüz için yapılacak süslemeler de pakete dahil oluyor. Standart paketlerde bu hizmete genellikle masa / sandalye ve gelin masası süslemeleri dahil ediliyor. Eğer mekan giydirme, tak, temanıza uygun dekorasyon ögeleri gibi ekstra talepleriniz olursa ek olarak ücretlendirme yapıldığını da belirtelim.

Şehirdeki düğün yapılan mekanların birçoğundan müzik için de hizmet almanız mümkün. Bu firmaların standart paketlerinde genellikle DJ hizmeti karşımıza çıkıyor. Bu DJ ile birlikte dilediğiniz gibi bir şarkı listesi de oluşturabiliyor, düğün boyunca eğlenebiliyorsunuz. Bazı firmaların canlı müzik sanatçıları ve orkestralarla anlaşmaları da olduğunu ekleyelim. Firmalarla görüşme yaparken müzik hizmeti için sundukları seçenekleri öğrenebilirsiniz.

Ankara’daki mekanlarda profesyonel organizasyon ekipleriyle çalışmanızın mümkün olduğunu da belirtelim Bazı firmalar anlaşmalı organizasyon firmalarıyla çalışırken bazıları ise bünyesinde organizasyon ekibi de bulunduruyor. Bu ekiplerle birlikte düğünün akışını belirleyebiliyorsunuz. Gelin-damat çıkışından ilk dansa, ikram dağıtımından takı törenine, birçok detayla ilgilenen bu ekipler, düğünün sorunsuzca gerçekleşmesine imkan sağlıyor. Bazı mekanların, dışarıdan, istediğiniz bir organizasyon firmasıyla çalışmanıza olanak tanıdığını da söyleyelim.

ŞEHİRDEKİ MEKANLAR ARASINDAN NASIL SEÇİM YAPMALISINIZ?

Ankara’da düğün yapabileceğiniz mekanların özelliklerinden ve hizmetlerinden bahsettik. Ancak onca seçenek arasından nasıl seçim yapacağınız konusunda kafanız karışmış olabilir. Bu konuda size yardımcı olacak ipuçlarına da yer verelim istedik. İşte şehirdeki mekanlar arasından seçim yaparken dikkat etmeniz gereken konular:

Bütçeniz seçiminizi etkileyecek en önemli konulardan. Düğününüz için ne kadar bütçe ayırabileceğinize, çift olarak karar verirseniz, şehirdeki mekanlar arasından bütçenizi aşanları eleyebilirsiniz. Böylece daha kolay seçim yapabilirsiniz. Mekana ödeyeceğiniz ücreti de etkileyecek olan davetli sayısı da değerlendirmeniz gereken konulardan. Ortalama bir davetli sayısı çıkarabilir, mekan bakarken, davetli sayınızdan az kapasitesi olan yerleri eleyebilirsiniz.

Mekan seçimi yaparken göz önünde bulundurmanız gereken noktalardan biri de düğün mevsiminiz. Düğününüzün yapılmasını planladığınız tarihte hava koşulları nasıl olacaksa mekan seçiminizi buna göre açık ya da kapalı alanlar arasından yapabilirsiniz. Sonbahar ve kış aylarında yapılacak düğünler için restoranlar, kulüpler, balo salonları gibi kapalı mekanları tercih edebilirsiniz.

İlkbahar ya da yaz aylarında düğün yapacaksanız da kapalı alanların yanı sıra; kır bahçeleri, havuz başı alanlar ya da mekanların terasları gibi açık alanlarını değerlendirebilirsiniz. Ancak özellikle ilkbaharda düğün yapacaksanız ve açık bir düğün mekanı tercih edecekseniz, bu alanın açılır kapanır tavan sistemi veya yedek bir kapalı alanı olması gibi konuları da öğrenmenizde fayda var. Çünkü bu imkanlar, yağış olasılığına karşı önlem alabilmenizi sağlayacaktır.

Mekanları incelerken müstakbel eşinizle sizi yansıtan tarzı da göz önünde bulundurmanızı öneriyoruz. İhtişamdan ödün vermek istemiyorsanız, şık süslemeleriyle oteller ilginizi çekebilir. Bohem tarza sahipseniz, kır bahçeleri sizin için ideal olacaktır. Nostalji seven çiftlere ise tarihi mekanlar gibi alanları önerebiliriz.

Şehirde yer alan ve düğün yapabileceğiniz mekanlara dair detayları paylaştık. Size en uygun mekanı seçerken dikkat etmeniz gerekenleri artık bildiğinize göre sıra, mekanları incelemeye geldi. Burayı tıklayarak birbirinden şık mekan seçeneklerine ulaşabilir, ilginizi çeken firmalarla iletişime geçerek, kolayca fiyat teklifi alabilirsiniz!