Ankara’da Yaşayan İzmirlilerin 1997 yılında kurduğu İzmir Kültür ve Dayanışma Derneği, dernek merkezinde düzenlediği ‘Dünü, Bugünü ve Yarını ile İzmir’ konulu söyleşide hemşerileri ile buluştu.

Etkinliğe konuşmacı olarak İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, İş Bankası Yönetim Kurulu Üyesi ve 24. Dönem İzmir Milletvekili ve aynı zamanda derneğin önceki başkanı Rahmi Aşkın Türeli ve İzgazete yazarı Ramis Sağlam katıldı.

Dernek Ankara’da İzmir Esintisi Yaşatmaya Devam Ediyor

Açılış konuşmasını İzmir Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Yasin Aksu’nun yaptığı etkinlikte İzmir’in tarihi, güzellikleri ve kültüründen bahsedildi. Hemşerileri ile bir araya gelmekten memnuniyet duyduğunu ifade eden Dernek Başkanı Aksu, “Derneğimizde hemşerilerimiz ile bir araya gelmek bizi son derece mutlu etti. İzmir’in güzelliklerini, kültürünü Ankara’da yaşatmak için kurulan derneğimiz bugün de etkinlikleri ile hemşerilerimizi bir araya getirmeye, onlara İzmir esintisi yaşatmaya devam ediyor. Derneğimizin kuruluşunun 20. Yılında Ankara’da düzenleyeceğimiz bir dizi etkinlik ile dayanışmamızı arttırmaya devam edeceğiz. Üniversite için Ankara’ya gelen öğrencilerimize burslarla olduğumuz desteği bu yıl arttırarak daha çok gencimize ulaşacağız ve geleceğimiz olan gençlere sahip çıkacağız. Eylül ayında düzenlemeyi planladığımız İzmir Fuarı ile Ankara’da İzmir’in tarihini, Cumhuriyet mirasını, kültürel özelliklerini ve yerel ürünlerini sunmaya çalışacağız ve bu konuda gerek Valimiz, gerek Belediye Başkanımız ile çalışmalarımız devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

İzmir’i Anlattılar

Söyleşide moderatörlük yapan İş Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Rahmi Aşkın Türeli’nin İzmir’in kamu yatırımlarından hak ettiği payı alamadığını örnekleriyle anlattığı ve İzmir’in öz kaynakları ile bir yerel yönetim modeli oluşturduğunu ifade ettiği söyleşide, İzmir Milletvekili Tacettin Bayır’da İzmir’in tarihi dokusu ve gençlik yıllarındaki anılarını Ankara’daki hemşerilerine anlattı.

İzgazete yazarı Ramis Sağlam’ın da İzmir’in geçmiş tarihi ve kültürel dokusundan bahsettiği söyleşide yazdığı ‘Smyrna’nın İzlerinden’ kitabını da hemşerileri için imzaladı. Kitabını hazırlarken karşılaştığı kültürel miras ve zenginliklerin kendisini hem duygulandırdığını hem de gururlandırdığını belirten Sağlam, İzmir’in dokusunun ve geçmişin sağlam temeller üzerine kurulu olduğunu söyledi.

Derneğin Olgunlar Sokak’taki binasında düzenlenen ‘Dünü, Bugünü ve Yarını ile İzmir’ konulu söyleşiye ayrıca EGEM Platformu bileşenlerinden Aydın Derneği Başkanı Halil Apaydın ve Yönetim Kurulu, Afyonlular Derneği Yönetim Kurulu ve sanat Kurulu Üyesi İrfan Kurt, Uşaklılar Derneği adına Zehra Bayram ile İzmir Kültür ve Dayanışma Derneği eski başkanlarından Zihni Zihnioğlu da katıldı. 

Editör: Haber Merkezi