İz Gazete - 10 Ekim'de düzenlenmek istenen barış mitingine iki İŞİD'li canlı bombanın saldırısıyla yaşanan Ankara Katliamı'nın üzerinden bir yıl geçti. İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, geçtiğimiz yıl yaşanan katliamda yaşamını yitirenleri anmak ve unutturmamak için anma programı düzenledi.

Sendikalar, siyasi partiler ve kitle örgütlerinin ortak mücadele amacıyla oluşturduğu İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri'nin anma programı Ankara Katliamı'nda yaşamını yitiren İzmirlilerin mezarlık ziyareti ile başlayacak. Karşıyaka Belediyesi önünden saat 9.00'da kalkacak otobüslerle mezarlığa gidilecek. 10 Ekim'de saat 10.04'te Doğançay Mezarlığı'nda düzenlenecek anmada, katliamda hayatını kaybeden Ayşe Deniz ve Berna Koç mezarları başlarında anılacak. 

Yine 10 Ekim'de saat 18.30'da Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde düzenlenecek basın açıklaması ile katliam lanetlenecek. 11 Ekim'de saat 18.00'da da Ankara Katliamı Belgesel Gösterimi yapılacak ve ardından forum düzenlenecek.

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, tüm duyarlı kamuoyunu anmalara katılmaya davet etti.

Editör: Haber Merkezi