Ankara’daki İzmirlilerin 1997 yılında kurduğu İzmir Kültür ve Dayanışma Derneği 27 Ocak Cumartesi günü Derneğin 9. Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdi. Üyelerin katılımı ile gerçekleşen genel kurulda Dernek Başkanı Yasin Aksu güven tazeledi. Yeni oluşan yönetim kurulunda ise 5 kadın yöneticiye yer verilmesi dikkat çekti. Genel kurulun Divan Başkanlığını ise İş Bankası Yönetim Kurulu üyesi, 24. Dönem İzmir Milletvekili ve derneğin eski başkanı Rahmi Aşkın Türeli yaptı.

Genel kurul açılış konuşmasını yapan Başkan Yasin Aksu, 3 yıl boyunca gerçekleştirdikleri faaliyetlerden söz ederek yönetim kurulu üyeleri ile dernek üyelerine bu süreçte verdikleri destek için teşekkür etti. Konuşmasında “Dernek olarak İzmirlilik vurgusunu Ankara’da ön plana çıkarmak için çalıştık. Ankara’da yaşayan tüm İzmirlileri ve İzmir’e gönül vermiş insanları derneğimizde bir araya getirene ve mutlak dayanışmayı sağlamaya da devam edeceğiz. Her geçen gün çalışmalarımız ile yeni kitlelere ulaşıyoruz. Amacımız dernek çatısı altında dayanışmayı arttırırken birliğimizden alacağımız güçle de Güzel İzmir’i Ankara’da layıkıyla temsil etmek ve anlatmaktır” ifadelerini kullanan Aksu, yeni dönemde de faaliyetlerine devam edeceklerinin sinyalini verdi.

Kendisinin de bu dernekten burs alarak üniversitede okuduğunu hatırlatan Aksu, üyelerin destekleri ile daha fazla İzmirli başarılı öğrencilere burs vererek eğitime sundukları katkıyı arttırmak istediklerini belirtti.

Divan Başkanı Rahmi Aşkın Türeli ise genel kurul açılışında yaptığı konuşmada kendi dönemlerinde de gençlere ve eğitime özel önem verdiklerinin altını çizerek Dernekte üye sayısının arttırılması için de yaptıkları çalışmaları hatırlattı. Derneğe her daim destek veren Türeli, bundan sonra da neye ihtiyaç olunursa bir telefon kadar uzakta olduğunu belirterek yeni yönetimle beraber çalışacağını ifade etti.

Seçim ardından oy birliği ile güven tazeleyen Yasin Aksu yeni yönetiminde 5 kadına görev vererek STK’larda kadının etkin rol üstlenmesini çok önemsediklerini belirtti. Kadınların ve gençlerin sayısını arttırmayı hedeflediklerini belirten Aksu, “siyasetten ekonomiye, sosyal hayattan sivil topluma, eğitimden sağlığa her alanda kadınlarımızın ve gençlerimizin aktif rol almaları hem farkındalığı arttırıyor hem de bir dinamizm getiriyor” diyerek yeni dönem hedeflerinde kadınlar ve gençlere yönelik projeler üreteceklerini de ifade etti.

İzmir Kültür ve Dayanışma Derneği’nin 9. Olağan Genel Kurulu sonrası kabul edilen Yönetim Kurulu Yasin Aksu, Mehmet Moran, Özenç Sancar, Sevinç Kocatürk, Merve Karadayı, Ayten Gülsever ve Çiğdem Kayacan’dan oluşurken Denetim Kurulu ise, Mehmet Özer, Ecmen Erdem ve Sefa Doğan olarak belirlendi.

Editör: Haber Merkezi