İZ GAZETE- İktidarın gündeme getirdiği yeni düzenlemeye karşı Ankara'ya yürüyen baroların şehre girişi polis tarafından engellenmiş,  avukatlar oturma eyleminin ardından tekrar yürümeye çalışınca polis tekmeleyerek engellemeye çalışılmıştı. Ankara'da yaşananlar ülke genelinde birçok tepkiye neden olurken İzmir Barosu önünde bu konuya yönelik bir basın açıklaması gerçekleştirildi. Basın açıklamasını İzmir Barosu Başkan Yardımcısı Özgür Yılmazer okudu.

Basın açıklamasının ardından İzmir Barosu önünde oturma eylemine başladı. İzmir Barosu Başkan Yardımcısı Özgür Yılmazer, eylemin 'Onur Nöbetine' dönüştürülebileceğini söyledi.

İzmir Barosu Yönetim kurulu üyesi Av. Deman Güler, "Halkın sesi susturulmaya çalışılıyor. Bugün Türkiye'nin dört yanında onur eylemi devam ediyor. Ankara'daki başkanlarımıza uygulanan muamelenin devamı halinde hep birlikte ortak akılla bir çözüm üreteceğiz. Haklarımızı zannettikleri kadar kolay teslim etmeyeceğiz. Bugün çok güçlü bir destek vardı, bu heyecanı hep birlikte yaşadık. Bugün kısa kesiyoruz yarın bir açıklamamız olacak, burada eyleme de devam edebiliriz, hep birlikte Ankara'ya da gidebiliriz. Biz Türkiye'nin geleceğini savunuyoruz. Barolara yapılan saldırıyı cevapsız bırakmayacağız" dedi.

Açıklamaya katılanların büyük çoğunluğu gençlerden oluştuğu gözlemlenirken 'Savunma susmadı, susmayacak' sloganları atıldı.

Ayrıntılar birazdan... 

Editör: Haber Merkezi