21 Mart Dünya Şiir Günü etkinlikleri çerçevesinde Bergama Belediyesi’nin düzenlediği programda Metin Altıok şiiri üzerine söyleşi gerçekleştiren CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, bir sonraki gün Bergama İlçe Başkanı Ayşe Şimşek, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ve partililerle birlikte Kozak Yaylası köylerini dolaştı. Kozak Yaylası’nın en önemli geçim kaynağı olan çam fıstığındaki verimliliğin düşmesini yerinde inceleyen Altıok, çam fıstığı işletmecileri ve köylülerle birebir konuyu görüşerek notlar aldı.

2010 yılından beri Kozak Yaylası’nda çam fıstığı verimliliği düşüş gösterdiği biliniyor ve sorunun çözümüne ilişkin çeşitli toplantılar düzenleniyor. 16 köyün ve yaklaşık 10 bin kişinin gelir kapısı olan çam fıstığının bu şekilde devam etmesi durumunda Kozak Yaylası’ndan kent merkezlerine yoğun bir göç beklendiği ifade ediliyor. Zeynep Altıok işletme ziyaretlerinde aldığı notlarla konuyu Meclis gündemine taşıyacağını belirtti.

Hacıhamzalar Köyü ziyaretinde köylülerle neden hayır denilmesi gerektiğini paylaşan Altıok şu ifadeleri kullandı: “Türkiye önemli bir dönemeçte. Bir muhtar var ve o tüm evlerin, tüm arazilerin, bütün köyün istikrar için kendi üzerine tapulanmasını istiyor. Eğer tapulanırsa o köy büyüyecek, kalkınacak, o köyde istikrar olacakmış. Sizler muhtara bu gerekçeyle tapularınızı verir misiniz? İşte bu referandumdan istenilen budur. Ülkenin tapusunu tek bir kişinin üzerine yapmamızı istiyorlar. Neyimiz var, neyimiz yok hepsini tek bir kişiye emanet etmemizi istiyorlar. Buna izin vermemeliyiz, hep birlikte ‘Hayır’ demeliyiz” dedi.

Zeynep Altıok, Ayşe Şimşek ve Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’in Kozak Yaylası çıkarması maden ve taş işleme tesisleri ziyaretleriyle devam etti. CHP’liler işçilerin çay molasına eşlik ederken referandum bildirilerini dağıtarak ‘Hayır’ oyu istedi. Bergama merkezde kadın esnafların ziyaretiyle Bergama programını tamamlayan Zeynep Altıok Foça’ya geçerek Bağarası Mahallesinde referandum çalışmalarına katıldı. Foça İlçe Başkanı Günal Biçer, Çankaya Eski Belediye Başkanı Bülent Tanık’ın da aralarında yer aldığı partililer CHP Bağarası temsilciliğinde halka açık toplantı gerçekleştirip referandum hakkında bilgi verdikten sonra tek tek esnafları ziyaret ederek hayırlı işler diledi.

Çalışmaları değerlendiren Zeynep Altıok: “Türkiye bu dayatmaya karşı boyun eğmeyecek ve ‘Hayır’ diyecek, buna olan inancım tam. İzmir ise çok güçlü bir ‘Hayır’ diyecek. Elini sıktığımız, ziyaret ettiğimiz, çayını içtiğimiz Kozak Yaylası köylülerinden Bergama esnafına; maden işçilerinden Foça halkına kadar bunu net bir biçimde görüyoruz. 17 Nisan sabahı Cumhuriyet’e ve demokrasiye sahip çıkmış olmanın mutluluğuyla uyanacağız.” dedi.

Editör: Haber Merkezi