CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Bakan Kılıç’ın katılımıyla yapılan İstanbul Olimpiyat Oyunları Hazırlık ve Düzenleme Komitesi KİT Üst Kurul toplantısında, 1.5 yıl önce yıkılan fakat bugüne kadar bir çivi bile çakılamayan İzmir Alsancak Stadı’nın ne zaman yapılacağını sordu. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin mülkü olan arazinin de Gençlik ve Spor Bakanlığı’na devredildiğini söyleyen Sertel, “Stad’ın yapımına ne zaman başlanacak, ne zaman hizmete açılacak" dedi. 

Sertel’in stadın yapımıyla ilgili İzmirlilerin net bir cevap beklediğini belirtmesi üzerine söz alan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “Stadın yapımıyla ilgili projelerimiz hazır. Aralık ayında ihaleye çıkıyoruz. En kısa sürede bitirmeyi planlıyoruz" dedi. Atila Sertel’in, stadı Altay Spor Kulübü’ne ait olduğunu hatırlatması üzerine de Bakan Kılıç, yapımı tamamlanan stadın yeniden Altay’a tahsis edileceğini açıkladı. 

Bakan Kılıç’ın açıklamalarının İzmir ve spor camiası için önemli olduğunu belirten CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, “Her İzmirli için ayrı bir önemi ve hatırası olan Alsancak Stadı, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle 2014 yılı ağustos ayında maçlara kapatımış ve ancak 7 ay sonra yıkılmaya başlanmıştı. Yıkım süreci bile çok yavaş işlemişti. Bugüne kadar Alsancak Stadı için bir çivi bile çakılmamıştı. Bakan’ın bugün verdiği haber İzmir ve Altay Spor Kulübü için çok önemlidir. İzmirliler adına kendisine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi