İzmir Alsancak Tren Garı’nda, Konak Belediyesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ve Alsancak Güzelleştirme ve Koruma Derneği’nin desteği ile Alsancak Moda Günleri düzenlenecek. Alsancak Moda Günleri alanında uzman, marka olma yolunda ilerleyen isimleri ve markaları bir araya getirecek. 16 Nisan Cumartesi günü saat 12.00'de başlayacak olan organizasyon alanında uzman isimlerin sunumları ve defileler ile iki gün boyunca devam edecek. Günde 2 bin 500 kişiye ev sahipliği yapacak olan etkinlik Türkiye’nin her şehrinden isimleri bir araya getirecek. Her gün 3 büyük defilenin gerçekleşeceği, 12 özel stüdyonun yer alacağı organizasyon, katılımcı olan her firmaya ve tasarımcıya tanıtım olanağı sağlayacak. Hem yerli basın hem de ulusal basının destek vereceği Alsancak Moda Günleri, modacıların defileleri ile büyük bir şölene dönüşecek.

Dokuz Eylül Üniversitesi Tekstil ve Moda Tasarım Bölümü Moda Giyim Anasanat Dalı öğrencileri tarafından hazırlanan “Şiddet" temalı giysi tasarımları özel bir defile ile sunulacak. Toplumda her türlü şiddetin önlenmesine dikkat çekmeyi hedefleyen bu çalışma, "Alsancak Moda Günleri" kapsamında geniş kitlelere ulaşma olanağı sağlayacak. Ünlü şarkıcı Suadiye'nin de Şiddet temalı bir kostümle podyuma çıkıp yürüyeceği defile, İspanyol Model Carlos Martin'in podyumda şiddete hayır mesajını içeren pankartla çıkması ile son bulacak.

Organizasyona Kemal Doğulu ve Alper Saldıran da katılacak.

İzmirli tasarımcı Eda Erdoğan'da İlkbahar-Yaz koleksiyonunu sergileyeceği organizasyonda, Oğuzhan Kocabaş, Torres, Dilber Günel, Burak Çiçek, Senem Güler, Eda Erdoğan, M. Prenses Tekstil defile gerçekleştirecek. Serkan Duman koreografisinde gerçekleşecek olan defilelerde, modanın kalbi Alsancak'ta atacak.

Organizasyonun workshop çalışmaları 3 ana grupta toplandı. Bunlar; “Başarı Yolu" (Markasını yaratıp başarı sağlayan tasarımcıların hikayeleri), "Moda Hakkında Konuşalım" (Moda bloggerın moda hakkında görüşleri), "Büyüyen Markaların Hikayeleri" (Türk Tekstil Devleri) olacak. Başarı Yolu'nda ünlü tasarımcı Raşit Bağzıbağlı ve İzmirli tasarımcı Zeynep Mayruk sunum gerçekleştirirken, Moda Hakkında Konuşalım workshoplarından bir tanesini Moda ve Stil Danışmanı Hande Can Yüce gerçekleştirirken, moda blogger'ı Duygu Şenyürek de takipçileri ile buluşacak. Büyüyen Markaların İlginç Hikayeleri workshop'unda ise Hotiç Ayakkabı'nın sahibi Serdar Hotiç konuk olacak. Konuşmacılar İzmir Ekonomi, Dokuz Eylül ve Yaşar Üniversitesi öğrencileri ile buluşacak.

İZMİR, (DHA)

Editör: Haber Merkezi