Konak Belediyesi ile Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği işbirliğinde bu yıl 16'ıncısı düzenlenecek olan Alsancak Şenliği'nin tanıtım toplantısı Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Dilek Olcay, Tavla Federasyonu Başkanı Adnan Kuzu ile mahalle muhtarlarının katılımıyla gerçekleştirildi. Bu yıl ‘Sokakta Umut Var’ temasıyla düzenlenen şenliğin tanıtım toplantısı her zaman olduğu gibi Alsancak’ın köklü mekânlarından Sevinç Pastanesi’nde yapıldı. 

HER SOKAKTA AYRI ETKİNLİK

Şenlik programı hakkında bilgi veren Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Dilek Olcay, bu yıl da dolu dolu bir program hazırladıklarını belirterek program içeriğini paylaştı. Olcay, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da sağlıklı beslenme adına zeytinyağ ile ilgili bir sohbet düzenledik, ardından da Alsancak’taki restoranlar yaptıkları zeytinyağlı yemeklerini sergileyecekler. Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz Sokak Tavla Turnuvamız var. Alsancak güzel bir bölge ve bu bölgede böyle güzel bir şey yaratabilmek çok önemli. Her sokakta ayrı ayrı etkinlikler olacak. Konak Belediyesi’nin Alsancak’ta bulunan müzelerinde de programlar sizleri bekliyor olacak” dedi. Olcay, Buca İlçesi Yaylacık Mahallesi'nden Marmaris'e Anneler Günü etkinliği için giden ve trafik kazası sonucu hayatını kaybeden 24 hemşerimize rahmet dilerken, ailelere ve İzmirlilere de başsağlığı diledi. 

ALSANCAK TARİH KOKUYOR

Ev sahibi olarak Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da 16 yıldır şenliğin sürmesi için çalışan Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği'ne teşekkür ederek, tüm İzmirlileri Alsancak’a davet ederek sözlerine başladı. Pekdaş, “Alsancak İzmir’in kalbinin attığı yer. Tarih içinde biriktirdiği zenginliklerle kendine ayrı bir yer edinmiş bölgemiz. İzmir dendiğinde akla ilk gelen yerler Alsancak’ta; Kordonumuz, Alsancak Garımız, limanımız, Kıbrıs Şehitlerimiz… dolaysıyla buram buram tarih ve güzellik kokan şehrimizin kimliğinin yaşatılması da önemli. İzmirli olmanın ayrıcalığını yaşadığımız ender semtlerden birinde; Alsancak’ta bu şenliği düzenliyoruz. Bu kente ruhunu veren insanların çıktığı bir yer burası. Hem Alsancak hem de Alsancak’ın kültürünü unutturmamak, yaşatmak önemli bizim için” dedi. Pekdaş, pek çok ilgi çekici etkinlikler olduğunu belirterek tüm İzmirlileri Alsancak Şenliği’ne davet etti. 

KURTULUŞUN ŞEHRİ İZMİR

15 Mayıs’ın Türkiye için de önemli bir tarih olduğunu kaydeden Pekdaş, “Kuruluşun kenti, kurtuluşun kenti olan İzmir, ilk kurşunu atan kent. Dünyanın ilk antiemperyalist Milli Mücadelesi bu şehirde atılan ilk kurşunla yapıldı. Hasan Tahsin’i de rahmetle, özlemle, saygıyla anıyoruz” diye konuştu. 

Umudun şehri olan İzmir’den, umudun çok yoğun yaşandığı Alsancak’tan yola çıkarak bu yıl ki temayı ‘Sokakta Umut Var’ olarak belirlediklerini de sözlerine ekleyen Başkan Pekdaş, “Buradaki yaşamı tüm İzmir’e ve tüm Türkiye’ye yaymak ve umudu hep diri tutmak adına da Sokak’ta Umut Var teması bu yıl ki Alsancak Şenliğimizin teması oldu” dedi. Başkan Pekdaş, etkinlikler kapsamında 110. doğum yılını kutladığımız, ülkemizin önemli şairlerinden Sebahattin Ali’nin de anılacağı bir konsere de ev sahipliği yapacaklarını söyledi. Pekdaş, İzmir’in ve Alsancak’ın değerlerinden biri olan, Sabahattin Ali şiirlerini en çok besteleyen sanatçı  Ali Kocatepe’nin eşi Aysun Kocatepe ile 17 Mayıs Çarşamba günü saat 21.00’de Tarihi Havagazı Fabrikası’nda vereceği konsere de tüm İzmirlileri davet etti. 

PEKDAŞ; ALTAY’I KUTLUYORUM

Alsancak’la özdeşleşmiş İzmir'in köklü takımlarından Altay’ın şampiyonluğunu da kutlayan Pekdaş, 2. Lig’e çıkan Altay’ı önümüzdeki sezon daha çok alkışlamak istediklerini söyledi. Pekdaş, Alsancak Stadı'nın bir an önce bitmesini sağlamak ve o stat da Altay’ın daha üst liglere çıkışını kutlamak istediklerini dile getirdi. 

Basın toplantısında Anneler Günü'nde Muğla'da yaşanan acı kaza ya da değinen Pekdaş, “Bucalı hemşerilerimizi trafik canavarına şehit verdik. Yaralılara acil şifalar, kaybettiklerimize de rahmet diliyorum. Üzgünüz, üzüntülüyüz ancak kent kültürünü yaşatmak için de sorumluluklarımız var. Bunları da yerine getirmek mecburiyetindeyiz. Bir tarafta acı, bir tarafta da kültürümüzün yaygınlaşması ve yaşatılması için çalışmaları sürdürmek zorundayız. Alsancak Şenliği’nin Alsancak ve İzmir’imize umut getirmesini diliyorum. Katkıları olan herkese teşekkür ederim” dedi. 

 DETAYLI PROGRAMI

16 Mayıs 2017 Salı

Monoprint Sergisi

Etik Sanat Galerisi

Saat: 11.00 - 16.00

Yer: Dantel Sokak

 

Street Art 

232 Artworks

Saat: 11.00 - 16.00

Yer: Kıbrıs Şehitleri Caddesi

 

2.Sokak Tavla Turnuvası

Saat: 12.00

Yer: Haşmet Uslu Sokak

Karikatür Müzesi Atölye Çalışması 

Saat: 14.00

Yer:  Konak Belediyesi Neşe ve Karikatür Müzesi

 

Mini Konser

Konak Belediyesi TSM Korosu

Şef: Ozan Ünal 

Saat: 14.00 – 15.00

Yer: Nebahat Dolman Yaşlı Hizmet Merkezi 

 

Sergi 

“Akatünvel Sanatında 3 Ressam”

Nafi Çil – Figen Yeşilpınar – Engin Dirikal Resim Sergisi

Saat: 18.00

Sergi Tarihi

16 Mayıs – 9 Haziran 2017

Yer: İzmir Mimarlık Merkezi 

 

Söyleşi 

“Alsancak’ta Yaşamak”

Saat: 18:00 – 19.00

Yer: Eko Pub Yanı

 

17 Mayıs 2017 Çarşamba

 

Çocuklarla Heykel Atölyesi

Seramik Workshop

Cem Atmaca

Saat: 10.00 - 12.00

Yer: Türkan Saylan Kültür Merkezi Önü  

 

Monoprint Workshop

Monoprint Sergisi

Etik Sanat Galerisi

Saat: 11.00 - 16.00

Yer: Dantel Sokak

 

Street Art 

232 Artworks

Saat: 11.00 - 16.00

Yer: Kıbrıs Şehitleri Caddesi

 

Konak Belediyesi Halk Oyunları Gösterisi / İllüzyon Gösterisi 

Saat: 12.00 – 13.00

Yer: Salih İşgören İlkokulu Bahçesi

 

Mask Müzesi Atölye Çalışması 

Saat: 14.30 – 16.30

Yer: Konak Belediyesi Necdet Alpar Mask Müzesi

 

Söyleşi

“Zeytinyağı ile İzmir Mutfağında Sağlıklı Beslenme”

Saat: 18.00 – 19.00

Yer: Dominik Caddesi 

 

Konser

“Sabahattin Ali 110 Yaşında” 

Aysun – Ali Kocatepe

Rapsodi Eşliğinde 

Saat: 21.00

Yer: Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi 

 

Editör: Haber Merkezi