TUGAY CAN / CEREN DUMAN / İZ GAZETE - Alsancak’ta bulunan ve 150 yıllık bir tarihe sahip olan Nevvar Salih İşgören Alsancak Devlet Hastanesi’nin Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin kadın doğum polikliniğine çevrilme iddialarına karşı Alsancaklılar bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi’nin bahçesinde bir araya gelen Alsancaklılar, mevcut hastanenin tüm İzmir’e hizmet sunduğuna dikkat çektiler.

Basın açıklamasını okuyan Demokratik Sağlık Sen İzmir İl Başkanı Ahmet Doğruyol, son zamanlarda Alsancak Devlet Hastanesi’nin sık sık ‘Hastane kapatılıyormuş’ , ‘Hastane taşınıyormuş’ şeklinde söylentilerin bulunduğunu belirterek, bu durumun çevrede yaşayan insanları rahatsız ettiğine dikkat çekti.

Basın açıklamasına ayrıca Kültür Mahalle Muhtarlığı, Alsancak Hareketi Derneği, Alsancak Mahalle Muhtarlığı, Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği, Konak Kent Konseyi, Konak Kent Konseyi Kadın Meclisi, Demokratik Sağlık Sen, SES, Atatürkçü Düşünce Derneği, Göztepe Soroptwist Derneği ve Tiyatro Alsancak da destek verdi.

NEDEN DOĞUM HASTANESİNİ KAPATTINIZ?

Daha önce Konak Doğum Hastanesi’nin kapatıldığını hatırlatan Doğruyol, sözlerini şöyle sürdürdü;

FETÖ'den devlete geçen Çankaya'daki eski Şifa Hastanesi'nin 53 adet özel varken o zaman da ifade ettiğimiz gibi doğum yapan bir bayanın en önemli ihtiyacının hasta mahremiyeti açısından özel oda olduğunu ifade eden ederken Doğum Hastanesi olsun denen yere neden diş hastanesi yaptınız ki? Şimdi de bölge hizmet veren bir Devlet Hastanesi'nde doğum hastanesi yapmak istiyorsunuz?”

‘18. YÜZYILDA YAPILDIĞI KAYNAKLARDA MEVCUT’

Doğruyol ayrıca basın açıklamasında Nevvar Salih İşgören Alsancak Devlet Hastanesi’nin bir geçmişe ^sahip olduğunu kaydetti. Doğruyol, “İzmir ile özdeşleşmiş olan Alsancak Devlet Hastanesi,7112 metrekare alan üzerinde olup, 18. yüzyılda yapıldığı kaynaklarda mevcuttur.” dedi.

‘HİZMET AKSAYACAK’

Anadolu’nun birçok şehrinden kalabalık olan Konak ilçesinin tek devlet hastanesi durumunda olan Alsancak Devlet Hastanesi’nin kapatılmasının ya da başka bir hastaneye poliklinik olarak tesis edilmesinin sakıncalı olacağını ifade eden Doğruyol, “Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi’nin, Doğrum Hastanesi’ne dönüştürülmesiyle farklı branşlardan hizmet alamayan vatandaşların ve acil vakaların Tepecik Araştırma Hastanesi’ne, yani tek merkeze yönelmesi hizmetin aksamasına ve sıkıntılı olan bölge trafiğinin de felç olmasına sebep olacak demektir. Mevcut haliyle aynı ilçe sınırları içerisinde kalan Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesi’nin yükünü aldığı gerçeğini kimse inkar edemez.” ifadelerini kullandı.

‘YALNIZCA ALSANCAK’A DEĞİL TÜM İZMİR’E HİZMET EDİYOR’

Öte yandan basın açıklamasının ardından konuşan Alsancak Mahallesi eski muhtarı Sevil Dokuzer ise yaptığı konuşmada Alsancaklılara hastaneyi kurtarmak için tek yürek olma çağrısında bulunurken, “Biz zamanında binlerce imza topladık bir derneğimiz vardı yalnız biz değil bütün Alsancak bunun için mücadele etti. Avrupa’da büyük hastaneler kaldırılıyor. Ayrıca buradaki hastane tüm İzmir’e hizmet ediyor.” şeklinde konuştu.