Düzenlenen açılış törenine İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç Dr. Ahmet Emin Erbaycu, çok sayıda hastane yöneticisi, kurum çalışanları ve vatandaşlar katıldı. Alsancak Devlet Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Birol Durukan, yeni açılan ve yeniden düzenlenen yerler hakkında birimlerin eski ve yeni hallerinin bulunduğu bir slayt gösterisi eşliğinde bilgi verdi. Durukan "Sağlık Bakanlığı ve İzmir Kuzey KHB Genel Sekreterliği'nin de katkılarıyla hastanenin inşa edildiği 1996 yılından beri yapılan en kapsamlı restorasyon çalışmasını gerçekleştirmiş olduk. Lastiği patlamış bir arabanın çalışmasını durdurmadan lastiğini değiştirerek yeniledik. Çalışanlarımızın da gayretleriyle oluşabilecek bütün olumsuzlukları bertaraf ettik. Görünmez kahramanlar olarak gece gündüz çalışan teknik servis personeline, hastanemiz çalışanlarına çaba ve özverilerinden dolayı teşekkür ederim" dedi.

İzmir Kuzey KHB Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Emin Erbaycu ise “Açılıştan ziyade 100 yılı aşkın bir süredir hizmet veren bir hastanenin içinde neler yapılabildiğini gördük. Burada çok büyük bir emek olduğu görülüyor. Bugün hem yeni yerler açacağız, hem de mevcut bazı alanların değiştiğini göreceğiz. İzmir Kuzey KHB Genel Sekreterliği'ne bağlı 18 hastane var. Yöneticilerimiz mevcut binalar içinde harikalar yaratıyorlar. Son 15 yıl içerisinde çok büyük iyileştirmeler yaşadık. Halkımız hep daha fazlasını hakediyor. Ben de bu iyileştirme çabalarının devam etmesini bekliyorum. Özellikle yönetim ve büyük emek veren teknik servis personeline teşekkür ediyor, Alsancak Devlet Hastanesi çalışanlarına ve halkımıza hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Tören Alsancak Devlet Hastanesi'nde yeni açılan ünitelerin ve yenilenen birimlerin gezilmesinin ardından yapılan kokteyl ile sona erdi.

HASTANEDE YAPILAN YENİLİKLER VE DÜZENLEMELER

*Hastanede 8 hasta kapasiteli mevcut Fizik Tedavi Ünitesi kaldırılarak, yerine eski ünitenin yaklaşık 3 katı alana sahip, aynı anda 17 hastaya elektroterapi uygulanabilecek FTR Elektroterapi Ünitesi ve FTR/Rehabilitasyon üniteleri ile kapasite 4 katına çıkarıldı.

*Ameliyathane katında bulunan, tek bir cihazla işlem yapılabilecek kapasitedeki endoskopi ünitesi kaldırılarak yerine; endoskopi ve kolonoskopi işlemlerinin uygulanabileceği, 2 cihaz kapasiteli modern endoskopi ünitesi oluşturuldu.

*Hastane bahçesinde 2 hastanın aynı anda arındırılabileceği KBRN ünitesi oluşturuldu. KBRN Ünitesi, Kimyasal Biyolojik, Radyoaktif ve Nükleer yaralanmalarda hastayı arındırılmasını ve diğer tedavilerin devamını sağlayacak.

*Yangın algılama sistemi için; Hastanenin tüm odaları ve koridorlarına duman dedektörleri ve ısı detektörleri yerleştirildi. Hastane koridorları ve kaçış yollarına, alarm butonları takıldı. Yangın söndürme sistemi için; hastane bahçesine 130 tonluk yangın söndürme tankı kuruldu. Hastane birimlerine yangın hortumu ve yangın söndürme tüplerini içeren 25 adet yangın dolabı ve itfaiye araçlarının kullanabileceği yangın itfaiye ağzı yerleştirildi. Hastane bahçesine de 4 adet yangın söndürme hidrantı (suyu, alana yayarak ulaştıran sistem) takıldı.

* Diş Ünitesindeki eski diş üniteleri hurdaya ayrılarak yeni diş üniteleri alındı. Elektrik, su, ısı altyapıları yenilenerek zemin PVC ile kaplandı. Ünitenin girişinde bulunan yıkama ve sterilizasyon ünitesi taşınarak giriş genişletilirken bekleme alanına çağrı ekranı koyuldu ve ünitenin girişine fotoselli otomatik kapı takıldı.

* Ana Hizmet binasının tüm zeminleri, hasta ve poliklinik odaları; anti-statik, anti- bakteriyel PVC ile kaplandı. Hasta ve poliklinik odalarına stor perdeler takılırken tüm oda ve koridorlar boyandı. Yaklaşık 200 adet kapı, standartlara uygun boyutlarda kasalarıyla birlikte değiştirildi ve koridorlara daha az enerji tüketen led aydınlatma armatürleri takıldı.

*Hastanenin bazı duvarlarına büyük boyutta görsel uygulamalar yapıldı. Koridorlar, hastane personelinin çekmiş olduğu fotoğraflarla donatıldı. Ana bina ve idare bina girişlerine fotoselli otomatik kapılar takıldı.

*Atıl durumda olan yakıt tankı kaldırılarak tadilat ve tefrişatları yapılan alan teknik atölye olarak düzenlendi.

*300 miliamperlik analog röntgen cihazı, 500 miliamperlik cihaz ile değiştirildi. Analog cihaz, CR ile digitalize hale getirildi.

* Hastane bahçesine hayırsever İşadamı Hacı Mustafa Tekin tarafından eşinin adına, eski mescit yerine, daha modern ve daha geniş bir mescit yapıldı.

 

dha

Editör: Haber Merkezi