VOLKAN GÜNDÜZ - CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz ve İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yücel Karaşan, şahsi sosyal medya hesaplarında yaptıkları açıklamalarla, Aliağa Belediyesi’nin 2 aydır çalışanlarının maaşlarını ödemediğini iddia ettiler. CHP İlçe Başkanı Özcan Durmaz, “Emek en yüce değerdir” başlığıyla yaptığı açıklamada, yaklaşık 800 kişilik Aliağa Belediyesi şirket personeline 2 aydır maaş ödenmediğini söyledi. Durmaz, “Zaten daha önceki aylarda olduğu gibi Haziran ayı maaşları da gecikmeli olarak ödenmişti. Şimdi ise Temmuz ve Ağustos maaşları ödenmedi, Eylül ayını ise neredeyse yarıladık. Yani işçilerin 2,5 aylık alacağı birikmiş durumda.” dedi.

“BELEDİYE, BU GÜRÜLTÜDE ŞİRKET ÇALIŞANLARINI UNUTMUŞ OLMALI”

Koca bir yaz mevsimini ve Kurban Bayramını bu işçilerin ve ailelerinin nasıl geçirdiğini soran kimsenin olmadığını ifade eden Özcan Durmaz, “Bir hafta sonra ise okullar açılacak, bu aileler çocuklarını okula nasıl gönderecek diye merak eden de yok. Her şeye para bulan, tepeden tırnağa her şeyi ayrı bir savurganlık örneği olan, vur patlasın çal oynasın sezonunda sadece Aliağa’yı değil bütün bölgeyi eğlendiren belediye, şirket çalışanlarını bu gürültüde unutmuş olmalı. 800 şirket personeline maaş ödenmeyen dönemde; kendi yıllık bütçesinden kullandığı kaynak dışında belediyenin kasasına, Bozköy arazilerinin adrese teslim danışıklı döğüş satışından 38 milyon lira, meclisin verdiği borçlanma yetkisinden 16 milyon lira olmak üzere toplam 54 milyon lira daha girdi. Bu rakam ise Aliağa Belediyesinin yıllık bütçesinin yarısı kadardır. Bu kadar paranın kasaya girdiği bir dönemde işçilerin maaşları ödenmiyorsa, bu maaşlar başka zaman nasıl ödenecek?” dedi.

"YAPMAYIN YAZIKTIR!"

Belediye yönetiminin, kasaya bütçe harici giren 54 milyon TL’yi nereye harcadığını anlatması gerektiğini söyleyen Durmaz, açıklamasında, “Belediye yönetimi maaşları bile ödeyemediğine göre; kasaya bütçe harici giren 54 milyon lirayı nereye harcadığını tek tek anlatmalı, maaş ödeyememe mazeretini gece gündüz emek veren, en ağır işleri yapan belediye şirket personeline ve Aliağa halkına açıklamalıdır. Maaş alamayan işçilerin ve parası hovardaca kullanılan Aliağa halkının en azından bu kadarcık bir bilgilenme hakkı olsun. Borçlanma yetkisi verilmedi diye koltuk devirip, muhalefet meclis üyelerine hakaretler ederek meclisi terk etmeyi hak sayan belediye yönetimi, borçlanma yetkisi de verildiğine göre, emanetine verilen bunca parayı nereye kullandığını söylemekten de gocunmamalıdır. Daha çok şey söylemek mümkün ama söylemeyelim. Yapmayın, yazıktır! Başka her şeyi durdurun ve bu emekçilerin alacaklarını ödeyin. Her evde ayrı bir sıkıntı var, bir an önce bu sıkıntıları giderin. İşçinin emeğinin karşılığını teri kurumadan verin.” ifadelerini kullandı.

“OLDU OLACAK BİN ODALI SARAY YAPTIRALIM”

Durmaz’ın açıklamalarının yanı sıra İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yücel Karaşan da şahsi sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımlarla aynı konuyu dile getirdi. Karaşan, yaptığı paylaşımda, “Gece gündüz çalışan işçilerin maaşını ödeyemeyen ama oy uğruna muhtarları Karadeniz gezisine götüren belediye başkanı, oldu olacak birde bin odalı saray yaptıralım. Çünkü bir tek eksiğimiz o kaldı. Bir de bu geziye gidecek muhtarlarımız, vicdanınız rahatsız olmayacak mı? Bir düşünün, Aliağa Belediyesi borç batağındayken bu gezi neyin nesi. Yarın seçimlerde sizlere oy veren vatandaşlara ne cevap vereceksiniz. Bu ilçe hepimizin. “ ifadelerine yer verdi.

ALİAĞA EKSPRES

Editör: Haber Merkezi