“Bylock” isimli mesajlaşma programını kullandığı iddiasıyla tutuklanan İZSU çalışanı Alevi dedesi Hasan Ateş’in çocukları “Bizim FETÖ ile bağımız olamaz. O örgütle yolumuz bir değil. Babamızın akıllı bir telefonu bile yoktu. İnternet kullanmayı bilmezdi. Nasıl o programı kullanacak?” diye sordu.

İZSU’da çalışan Hasan Ateş, 5 Ekim sabahı evine yapılan polis baskını sonrası Gülen Cemaatiyle ilişkisi olduğu iddiasıyla tutuklandı. Tuncelili olan Alevi dedesi Ateş, aynı zamanda Birleşik Kamu İş’e bağlı Tüm Yerel Sen üyesi. Ateş’in çocukları Gamze ve Esra Ateş, Evrensel Gazetesi'nden Metehan Ud'a konuştu.

Babasının 35 yıldır devlet memurluğu yaptığını ve sicilinin temiz olduğunu belirten Gamze Ateş, “Babamın bu adı geçen terör örgütü ile bağı ve alakası yok, olamaz da. Ve de bu örgüt bizim bakış açımıza, geleneğimize, özümüze gittiğimiz yola aykırıdır. Biz Tunceliliyiz. Bizim bu terör örgütü ile bir bağımız olamaz” ifadesini kullandı.

Hasan Ateş’in ‘bylock’ isimli programı kullandığına dair iddianın gerçeğe aykırı olduğunu ifade eden Gamze Ateş, “Kendisi interneti kullanmayı bilmiyor. Bu sebeple Bylock isimli o programı kullanıp mesaj atabilmesinin imkanı yok . Telefonu kırık eski bir telefon. Mesaj yazarken bile bizden destek alırdı” diye konuştu. 

Esra Ateş de “İtiraz sürecini başlattık, kabul etmezlerse bir kez daha itiraz edeceğiz üst mahkemeye. Bu yanlışlığın giderilmesini ve babamızı istiyoruz” şeklinde görüş belirtti.

Editör: Haber Merkezi