İZ GAZETE-  Alevi Bektaşi Kültürünü Tanıtma Derneği basın açıklaması yaparark Sivas Katliamı'nı anarken, bir yandan da seçilen siyasetçilerin tutuklanmasına ve çoklu baro sistemi teklifine tepki gösterdi. Basın açıklaması, Narlıdere Pir Sultan Abdal Park'ında gerçekleşti. Açıklamayı  Alevi Bektaşi Kültürünü Tanıtma Derneği Başkanı Mustafa Arslan okudu.

Arslan, "AKP'nin kurduğu yeni düzen farklılıklara izin vermemektedir. Çoğulcu yapıyı yok etmeye çalışan tekçi bir anlayışla hareket edilmektedir. Bu çerçeveden AKP iktidarı kendisinden olmayan herkesi düşman kabul etmekte ve terörle ilişkilendirmeye çalışmaktadır. HDP Eş Genel Başkanları, seçilmiş belediye başkanlarıda dahil, halk iradesi ile seçilmiş siyasetçiler tutuklanırken, son olarak ikisi HDP biri CHP'li milletvekillerinin vekillikleri düşürülmüştür. Siyasal islamcı zihniyete sahip AKP iktidarının son icraatı ise Türkiye Barolar Birliği üzerindeki tasfiye çabasıdır. Adaletin savunucu avukatlar bile adalet talebiyle ülkenin dört bir yanından Ankara'ya yürümektedir" ifadelerini kullandı.

'SİVAS'IN IŞIĞI SÖNMEYECEK'

Arslan ayrıca, "Toplum üzerinde inşa edilen bu tekçi iktidar ilişkisine karşı güçlü bir demokrasi mücadelesi verilmesi kaçınılmazdır. 2 Temmuz 1993 Sivas Madımak Katliamı özünde sadece Alevilere karşı değil; ezilen, ötekileştirilen, dışlanan, yok sayılan bütün toplumsal kesimlere karşı yapılan bir katliamdır. O yüzden ezilen, ötekileştirilen, dışlanan ve yok sayılan herkesi zulme karşı ortak mücadeleye çağırıyoruz. Gelin hep birlikte tek adam rejimine, faşizme, irkçılığa, gericiliğe ve baskı politikalarına karşı laikliği, özgürlüğü, eşitliği, adaleti, barışı, demokrasiyi ve halkların kardeşliğini savunarak dayanışmayı ve mücadeleyi büyütelim. Başta Sivas Madımak Katliamı olmak üzere tüm katliamları unutmadık unutturmayacağız! Sivas'ın ışığı sönmeyecek! Madımak utanç müzesi olacak" ifadeleriyle cümlesini tamamladı.

Editör: Haber Merkezi