İZ GAZETE- Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, resmi Instagram hesabından istifa ettiğini duyurdu. Ancak Albayrak’ın Twitter hesabının askıya alınması "hacklendi mi" sorularının sorulmasına neden oldu. Edinilen bilgilere göre Albayrak görevinden istifa etti. 

Öte yandan Berat Albayrak'ın istifasıyla beraber İzmirli siyasi yüzlerden ilk değerlendirmeler geldi.

Önceki dönem CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı: 'Kayınpederini al da git!'

HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni: 'Yönetemiyorlar! Halka karşı suç ittifakı, saadet zinciri çatlıyor. Kırılamayan direniş, teslim alınamayan halk iradesi karşısında başka şansları yok! Bu daha başlangıç!"

İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu ise, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in bir sözünü paylaştı: 'Devlet yönetmek ciddiyet ister'

Dervişoğlu ayrıca, "Bakanların sosyal medya üzerinden istifa edip, kayıplara karışması, sadece Partili Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi’nde rastlanabilecek bir garabettir. Türk Milleti bunu haketmiyor" ifadelerini kullandı.

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç: "Bir bakanın istifa edip etmediği bile şaibeli hale gelmişse "ülkeyi yöntemiyorsunuz"derken ne kadar haklı olduğumuz bir kez daha kanıtlandı.Adaleti, yargı bağımsızlığı, demokrasiyi, güçlü bir parlamenter sistemi tesis edemediğimiz sürece ekonomideki durum düzelmeyecek."

İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray: Sn Albayrak hakkında aşağı yukarı hiç eleştiri yapmadım. Çünkü siyasi muhatabımız o değil, Sn Erdoğan'dır. İstifa ettiyse eğer... "Paratöner ve Günah Keçisi" olmaktan istifa etmiş olacaktır."

,

Editör: Haber Merkezi