İZ GAZETE- Halk TV’de Gürkan Hacır’ın sunduğu Taksim Meydanı programının konuğu olan Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy hakkında, “terör örgütü propagandası yapmak” iddasıyla açılan soruşturmaya ilişkin açıklama yaptı.

‘GAZETEDE OKUDUM

Aksoy geçen ocak ayında CHP Menemen İlçe Kongresi'nde yaptığı konuşma nedeniyle soruşturma açılmasını ilişkin, “CHP Menemen İlçe seçimlerinde bir konuşma yaptım. Bu konuşmalar genel itibariyle örgüt seçimlerinde yapılan konuşmalardı. Bir süre sonra AKP Menemen İlçe Başkanı ve eski İlçe Başkanı’nın suç duyurusunda bulunduğunu duydum. Bu bilgiyi de bugün gazetede okudum. Beni savcılığa davet etmediler. Tüm toplumsal kesimleri bir arada tutan Başbağlar Katliamı’ndan tutun, Sivas Katliamı’na kadar, Deniz Gezmiş, Mustafa Kemal Atatürk ve Yörük Ali Efe’sine kadar tüm kimlikleri orada dillendirdim.”dedi.

‘MANTIK HATASI VAR’

Herhangi bir tebligat bilgisinin kendisine gelmediğini söyleyen Aksoy, “Bana yapılan bir tebligat yok. Gazetede okudum. Örgüt isimlerini gördüğüm zaman o örgüt isimleri şuan itibariyle yok. Siyaset bilimi de okudum hiçbiri faal değildir. Cidden mantık hatası var. Bir tek Kızıl Kimerler eksik hatta. Siyasi partinin kongresinde bir kişi kalkıp kanalizayondan ya da şehrin genel sıkıntılarından bahsetmez. Siyasetten bahsederiz. Başbağlar Katliamından bahsettim. Sivas Katliamı’ndan hemen sonra olan. 31 Mart seçiminden sonra Deniz Gezmiş ve Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun isimleri aynı yerde Menemen’de  yaşıyor. Sosyoloji Etüt Merkezi oluşturduk.  Cemil Meriç ismini verdik. Kendisi muhafazakar kanatı ayakları yere basan özel birisidir. Toplumun her kesimine bir şekilde dokunma noktasındayız.” açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi