İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nde üretim yapan ve araç üstü ekipman sekörünün ardından savunma sanayine de yönelen Katmerciler, 30'uncu kuruluş yılında Türkiye'nin 500 büyük sanayi kuruluşu arasında yerini aldı. İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) geleneksel olarak her yıl yayınladığı ve üretimden satışlar bazında en büyük sanayi kuruluşlarının belirlendiği araştırmaya göre, 2015 yılında üretimden satışlar bazında 286 milyon lira gelir elde eden Katmerciler, devler ligine 409'uncu sıradan giriş yaptı. Şirket, geçmiş yıllarda Türkiye'nin ikinci 500 büyük şirketi sıralamalarında yer alıyordu. 49 ülkeye yaptığı ihracatla aynı zamanda sektörünün en büyük ihracatçısı ve halka açık tek şirketi olan Katmerciler, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan 2015 yılı verilerine göre de en büyük 518'inci ihracatçı şirketi durumunda. Katmerciler, otomotiv sektörü içinde ise 43'üncü sırada yer alıyor. Ege Bölgesi Sanayi Odası'nın (EBSO) geçtiğimiz haftalarda açıkladığı üretimde satışlar bazlı büyüklük sıralamasına göre şirket, bir önceki yıla göre 14 basamak daha yükselerek Ege Bölgesi'nin en büyük 41'inci şirketi oldu.

Katmerciler İcra Kurulu Başkan Vekili Furkan Katmerci, İSO 500 sonuçlarının açıklanmasının ardından yaptığı açıklamada, 1985 yılında kurulan şirketin, 30'uncu yılında kendi zirvesini daha yukarı taşıdığını belirterek, şöyle dedi: "30'uncu kuruluş yılımızda Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşundan biri haline gelmiş olmaktan gurur duyuyoruz. Artık biz de devler ligindeyiz. Katmerciler'i uluslararası ölçekte daha güçlü ve daha etkin bir şirket haline getirme hedefimiz doğrultusunda ortaya koyduğumuz performanstan ve elde ettiğimiz sonuçlardan son derece memnunuz. Aldığımız ödülleri de bu başarıların birer teyidi olarak değerlendiriyor, tüm çalışanlarımız, hissedarlarımız ve yatırımcılarımız adına mutluluk duyduğumuzu ifade etmek istiyoruz. Amacımız, savunma sanayiinde gerçekleştireceğimiz atılımlarla başarı çıtamızı daha yükseğe taşımak." 

30 yılı geride bırakan Katmerciler, itfaiyeden çöp arabasına, araç kurtarmadan vidanjöre, TOMA'dan zırhlı personel taşıyıcıya kadar çok farklı araç üstü ekipman üretiyor. 

İZMİR, (DHA)

Editör: Haber Merkezi