Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde AKP İl Kadın Kolları Konak Meydanı'ndaki İzmir Saat Kulesi altında basın açıklaması yaptı. Açıklamaya ellerindeki AKP amblemli şemsiyelerle gelen kadınlar adına ortak açıklamayı İl Kadın Kollar Başkanı Gözde Keskin yaptı. Keskin, kadına yönelik şiddetin önlenebilmesi için toplumun her kesimine çeşitli sorumluluklar düştüğünü söyledi. 

Başta aile olmak üzere, devlet kademeleri ve medyanın önemli görevleri olduğunu belirten Keskin, "Bize düşen görev mağduriyetler ortadan kaldırma olmalıdır. Ancak bununla birlikte iyi örnekleri toplumda yaygınlaştırarak, kadının varlığına yaraşır temsil imkanını gözler önüne sermek asıl amacımız olmalıdır. İyi örneklerin toplumda yaygınlaşmasıyla beraber kötünün kendine yer bulamayacağı bir dünya düşüncesiyle yolumuza devam etmeliyiz" diye konuştu.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Nükhet Hotar ise yaptığı açıklamada kadınların şiddete uğradığı, katledildiği bir dünyada yaşadıklarını söyledi. Hotar, "Sadece valizini alarak ülkesini, vatanını, her şeyin terk ederek başka ülkelere gitmek zorunda kalan, başkalarından yardım, yiyecek beklemek zorunda kalan kadınların olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Diğer taraftan baktığınızda dünyadaki tüm gayrimenkullerinin belki de yüzde 1 veya 2'sinin sahibi topluluktan, eğitim oranının erkeklerden daha geride olduğu bir cinsten sözediyoruz. Ülkemizde özellikle son 15 yıldaki gelişme açısından baktığınızda, çok şükür çok olumlu gelişmeler kaydetmiş ve kaydetmeye devam eden süreci hatırlıyoruz. Gerek okullaşma oranları gerek çalışma hayatına, siyasete katılımda, kadınların giderek artan bir oran içinde varlık göstermesi bizim için bir gurur kaynağıdır. Yeterli mi? Değil. Çünkü biz toplumda yaşayan tek bir kadının bile istediği şekilde hayatını düzenlemesini kısmen de olsa sağlayamasak kendimizi başarılı hissetmiyoruz. Dolayısıyla hep beraber öncelikle birer insan olarak, kadın olarak ve kadınlar olarak hedefimiz toplumdaki her bir kadının derdine çare olmak" ifadesini kullandı.

HOTAR: KANUN ÇIKARMAK HER ŞEYİ ÇÖZMÜYOR

Hotar, kadınların sorunlarını çözmek amacıyla yapılan kanun, yönetmelik, kurumsal ve örgütsel düzeyde çalışmalara dikkat çekti. Bunlara karşın yapılacak çok iş olduğunu belirten Hotar, "Kanun çıkarmak her şeye çözmüyor. Çünkü bugün toplumda sorun olarak dile getirdiğimiz her şeyin hukuk sisteminde de bir karşılığı var. Ama bunun yetmediğini görüyoruz. Şiddete uğrayan en büyük kesim kadın ve çocuklar. Şiddeti yapan en büyük kesim ise erkekler. Bu ülke, dünya kadını erkeğiyle bir bütün. Dünyada hepimin bir yeri var. Hepimiz mutlu olmayız. Bugün bizi en çok ilgilendiren çevremizdeki ülkelerde kadınların yaşadığı katliam ve zulümdür. Bunu durdurmak için uluslararası dayanışma gününde uluslararası topuma çağrıda bulunmak istiyorum. Bugün başka ülkelerin kadınları bu eziyeti çekiyor, katliama uğruyorken gün gelir sizin kadınlarınız da bu durumla karşılaşabilir. En kötü örneğe en kısa sürede başınıza gelecek şekilde düşünerek hareket etmek zorundayız. Kadınlar için şiddetin bittiği, katliamların durduğu, yoksulluğun azaldığı, bilinçlenmenin en üst düzeye çıktığı gün olsun" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi