16 Nisan'daki anayasa değişikliği ile ilgili referandum öncesinde 'hayır' çağrısı yapanlara yönelik AKP'lilerin müdahaleleri devam ediyor. Devletin bütün olanaklarının 'evet' çalışmasına ayrılmasına alkış tutan AKP'liler, 'hayır' çalışmalarına engel olmaya çalışıyor. Bunun bir örneği daha Ödemiş'te yaşandı.

AKP'nin Ödemiş İlçe Başkanı Halil Demir, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarla hayır afişi asan sendikacılara hakaret etti, afişi kaldırmayan okul müdürlerine gözdağı verdi, paylaşımların haberini yapan gazeteciyi de tehdit etti.

Demir, Ödemiş Ortaokulu'nda Eğitim Sen ve Eğitim İş 'e ait panolardaki 'hayır' afişlerinin yer aldığı fotoğrafı paylaşarak "Ortaokul panosuna bunu asan zihniyet ahlaksızdır. Yargıyı ve idareyi göreve çağırıyorum" yazdı. Okul müdürü Ersin Önel de, AKP İlçe Başkanı'nın paylaşımının altına yorum yaparak gerekenin yapıldığını belirtti.

Demir, bir başka paylaşımda ise okul müdürlerine çağrıda bulunurak "Diğer okullarda da benzer afişlerin Eğitim-Sen panolarına asıldığını duyuyoruz. Bunları söken okul idaresinin önce kayıt altına almasını rica ediyorum. Yasal işlem başlatıcaz" yazdı. Demir, okullardaki Eğitim Bir Sen'e ait panolardaki 'evet' afişlerini de görmezden geldi.

Paylaşımların haberini yapan Ödemiş'in günlük gazetesi Yerel Güç'ün muhabiri Dilek Acar Özdemir de Demir'in paylaşımlardan nasibini aldı. Demir bir başka paylaşımında Özdemir hakkında "Bu güne kadar muhatab almadığım, gazetecilik adı altında tetikçilik yapan, yalancılık yapan, her türlü tezgahın içinde kendini rant sağlamaya çalışan sözde gazeteci var. (...) Bundan sonra kendisine en ağır şekilde karşılık verilecektir. Ayrıca tarafımızdan kendisine açılmış iftira, hakaret davası devam etmektedir" yazdı. Ayrıca paylaşımların altına yorum yapan AKP'liler de hem sendikalara hem de gazeteciye yönelik saldırıya destek verdi. 

EVRENSEL

Editör: Haber Merkezi