AKP'nin Ar-Ge'den sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Nükhet Hotar tarafından düzenlenen Siyaset Akademisi, ülke genelinde açılacak. İzmir'de katılımcılar, 14 Temmuz Çarşamba günü ders başı yapacak. 15 Haziran'da başlayan kayıtlar, 1 Temmuz'da sona erecek.

Akademide ücret 2012 yılından beri zamlanmadı. Bu yıl da katılımcılar, kişi başı 200 lira ödeyecek. Kadınlara yüzde 25 gençlere ve engellilere yüzde 50 oranında indirim uygulanacak. Katılımcılar, 10 hafta boyunca çarşamba ve perşembe günleri 18.00- 21.00 saatleri arasında partinin il başkanlığı binasında eğitim görecek.

Eğitimin ardından Türkiye genelinde aynı gün ve saatte uygulanacak sınavda 50 puan alanlara sertifika verilecek. Başbakan Binali Yıldırım, sınavda il birincileri ile ülke genelinde ilk üçe giren katılımcılara plaket verecek. AKP'nin Ar-Ge'den sorumlu İzmir İl Başkan Yardımcısı Nilüfer Karadal, derslerin akademisyenler, kişisel gelişim uzmanları, parti yöneticileri ve belediye başkanları tarafından verileceğini belirterek, "Siyaset Akademisi kendisine yeni bir misyon kazandırmak isteyenler için ideal bir okul. Siyasal tarih, genel tarih, dış politika, yerel gündem gibi konularda uzmanlar ders verecek. Ayrıca diksiyon, beden dili, tartışma teknikleri, liderlik gibi kişisel gelişim alanlarındaki konularda uzmanlar eğitim verecek. Gençlerin ve kadınların aktif katılımını bekliyoruz. Onlar için ücrette indirim de uyguluyoruz" dedi. 

İZMİR, (DHA)

Editör: Haber Merkezi