TUGAY CAN / İZ GAZETE - Basın açıklamasını okuyan Ege Mahallesi Muhtarı Kemal Ersun, Milli Eğitim Bakanlığı’nın başlatmış olduğu toplum yararına çalıştırma projesinde, iş imkanı açısından dezavantajlı kişilerin 6 ve 9 aylık istihdamı için, Ege Mahallesi olarak Milli Eğitim’e İŞKUR aracılığıyla gönderilen 35 tane roman vatandaşın mülakatlara çağırılıp, işbaşı yapmadığına dikkat çekerken, Hemen Ege Mahallesi’nin yanında bulunan Mustafa Öğütveren İlköğretim Okulu’na Çiğli ve Gaziemir bölgesinde yaşayan insanlar işbaşı yaptığına vurgu yapıldı.

‘TORPİLİ OLAN AKP’LİLER İŞE ALINIYOR TORPİLİ OLMAYAN…’

Ersun sözlerini şöyle sürdürdü;

“Roman toplumu olarak dezavantajlı olarak bilinen grupların hiçbiri işbaşı yapmamıştır. Bu konuda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne verilen listeler AKP Konak İlçe Başkanlığı tarafından verilmiştir. Bu nedenle Ege Mahallesi’nde bulunan ve dezavantajlı olan hiç kimse iş sahibi olamamıştır.”

2018 seçimlerinde AKP’ye destek verdiklerini de ileten Ersun “Torpilli olan AK Partililer işe alınıyor, torpili olmayan Romanlar işe alınmıyor. Biz Roman toplumu olarak adalet istiyoruz.” diye konuştu.

‘ROMAN KARDEŞLERİMİZE SÖZ VERİYORUZ…’

Emir Sultan Mahalle Muhtarı ve Konak Kent Konseyi Muhtarlar Meclis Başkanı Muzaffer Dinsever ise yaptığı konuşmada “Burada bir mağduriyet varsa, ben de bir roman mahallesinin muhtarıyım. Burada bir sıkıntı var. Biz de bu konuyu takip edeceğiz. Bütün roman kardeşlerimize söz veriyoruz. Bu konuda AKP İlçe Başkanı ve milletvekillerimizle de görüşeceğiz.” ifadelerini kullandı.

‘ROMANLARA AYRIMCILIK YAPMAYIN’

Mersinli Mahalle Muhtarı Hüseyin Bayduga ise dört dönemdir muhtarlık yaptığının altını çizerek şu ifadeleri kullandı;

“İzmir milletvekilleri seçimlerde gelirler, atarlar, tutarlar, ondan sonra da her şeyi unuturlar. Onlarca işsiz Roman kardeşimiz var. Sokaklarda perişan haldeler. Çoluk çocuk evde yemek ister. Tekrar yerel seçimler geliyor. Romanlara ayrımcılık yapmayın.”

‘OYUMU BUNDAN SONRA AKP’YE ATMAM’

İŞKUR’a başvuru da bulunan Roman vatandaşlardan biri olan Levent Ezilecek ise gazetemize konuştu. Ezilecek, “Milli Eğitim’in okul alımlarına başvurduk. Bize telefonlarınıza mesaj gelecek dendi. Ancak ne giden var ne gelen. Biz hakkımızı arıyoruz, burada adaletsizlik var. Bundan önceki seçimlerde oyumu hep AK Parti’ye atardım. Ama bundan sonra onlara karşı tavrım değişti. Haksızlık yapıyorlar. Oyumu bundan sonra onlara atmayacağım.” dedi.

Editör: Haber Merkezi