Akhisar Ticaret Borsası olağan genel kurulunda teşekkür konuşması yapan Alhat "Bugün itibarıyla Akhisar Ticaret Borsası, Ege Bölgesi'ndeki 17 ticaret borsası arasında işlem hacmini en çok artıran borsa oldu. Türkiye'deki tüm borsalar arasında ise ikinci sırada yer aldı. Yapılan işlemlerden topladığımız gelirleri yine üyelerimizin menfaatine projelerde kullanıyoruz. İcraatımızın en kısa özeti budur. Yeni dönemde de üyelerimizin iş ve aşını büyütmek için çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu. 


 
LİSANSLI DEPO KURULUYOR
Akhisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Alper Alhat, Akhisar Ticaret Borsası Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk A.Ş'nin kuruluş evrak çalışmalarını tamamladıklarını, çok kısa süre içinde inşaat faaliyetlerinin başlayacağının müjdesini verdi. 
 
STOKLAMA SORUNU TARİH OLACAK
İlk etapta 6 bin 500 ton kapasite planlanan Türkiye’nin ilk zeytinyağı lisanslı deposunun inşaatını başlatmak için gerekli prosedürlerin uzun süreç aldığına dikkat çeken Alhat şöyle devam etti:
"Başladığımız işin peşini hiç bırakmadık. Akhisar Zeytin İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde 9 dönümlük arazinin, Akhisar Ticaret Borsası Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk Anonim Şirketine tahsisi imzalarını kısa süre önce attık. Bu lisanslı depo ilk olması nedeniyle üstünde büyük bir sorumluluk var, başarı olması çok önemli çünkü sorunsuz çalıştığı görüldükten sonra ülkemizin çeşitli yörelerinde de benzerlerine örnek olacak ve sektörümüzün önemli bir eksiği olan stoklama sorunları sona erecek"


 
ÜRETENİN YANINDA OLDUK
Sofralık zeytinde prim desteğinin çıkması için yürüttükleri lobi faaliyetinin başarıya ulaşmasının ardından, desteklemenin artırılması içinde mücadele ettiklerini söyleyen Alhat, "Tek hedefimiz var. Üretenin, hak ettiğini alması" dedi. Bunu yaparken tüketicileri de gözettiklerini ifade eden Alhat, perakende zeytin ve zeytinyağında KDV'nin yüzde 1'e indirilmesi için yaptıkları çalışmanın da olumlu sonuçlandığını hatırlattı. 
 
HEDEF 100'ÜZERİNDE İHRACATÇI
Akhisar'ın küresel pazarda giderek büyüdüğünü söyleyen Alhat, 2013 yılında 11 olan ihracatçı sayısının bugün 67'e çıkmasının da bunun en büyük kanıtı olduğunu söyledi. 
 
YENİ MÜJDE: AKHİSAR GYO
Akhisar Ticaret Borsası olarak vizyonlarının Akhisar'da yaşayan herkesle birlikte tüm değerlerini üst seviyeye çıkarmak olduğunu söyleyen Alhat, "Borsa olarak elbette üyelerimizin iş ve aşını büyütmek istiyoruz. Ama aynı zamanda tüm Akhisarlıların iş ve aşının büyümesini istiyoruz. Bu yüzden hedefimiz çok daha büyük.  Akhisar iş dünyası ve Akhisar Belediyesi'nin de kurucuları arasında yer alacak Akhisar GYO, yeni dönemdeki en önemli projemiz olacak" dedi.

Editör: Haber Merkezi