İZ GAZETE- Koronavirüs ile mücadele kapsamında, Haziran ayında yapılması planlanan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 25-26 Temmuz tarihine ertelenmiş ancak geçtiğimiz hafta AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan turizm sezonunun başlaması için sınav tarihinin 27-28 Haziran’a çektiklerini açıklamıştı. Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren bu karar kamuoyunda büyük tepkilere neden olmuştu. 

CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Şener Akdemir, sosyal medya hesabından konuyla ilgili yaptığı açıklamada YKS sınavlarının erkene çekilmesinin sebebini; Turizm Bakanı’nın ‘turizm şirketleri’ olması olarak değerlendirdi. 

Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı, 13 Mart’ta okullarda yüz yüze eğitime ara verip uzaktan eğitime geçmişti. Bu kararın ardından da ‘özel okullara ödenen taksitlerin ne olacağı’ yönünde tartışmalar başlamış ve yetkililerden net bir açıklama gelmemişti. CHP’li Şener Akdemir bunun da sebebini, Milli Eğitim Bakanı’nın ‘özel okulları’ olmasına bağlayarak tepkisini dile getirdi. 

Salgınla mücadelede bir diğer önemli konu ise özel hastanelerin Kovid-19 sürecinde tedavi hastanesi ilan edilmesi ve ilaçların SGK tarafından ödenmesine karar verilmesi oldu. CHP’li Akdemir bu konuda da Sağlık Bakanı’nın ‘özel hastanelere’ sahip olmasına dikkat çekerek devlet yönetiminin kritik tüm alanlarda özel sektöre teslim olmasına tepki gösterdi. CHP’li Akdemir yaptığı sosyal medya paylaşımında, “Özel sektöre bu kadar teslim olan bir devlet yönetimi daha var mı acaba?” diye sordu.

İşte CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Şener Akdemir’in o paylaşımı:

"YKS sınavları Temmuz’dan Haziran’a çekildi. Sebep; Turizm Bakanının turizm şirketi var. Özel okullara ödenmiş taksitlerin mahsup veya iade edilmesi konusunda net bir tutum ve söylem yok. Sebep; Milli Eğitim Bakanı’nın özel okulları var. Özel hastanelerin, Covit19 sürecinde tedavi hastanesi ilan edilmesi ve ilaçların SGK tarafından ödenmesine karar verilmiştir. Sebep; Sağlık Bakanının özel hastanesi var. Özel sektöre bu kadar teslim olan bir devlet yönetimi daha var mı acaba..." 

Editör: Haber Merkezi