Akbank kullanıcıları mobil ve internet uygulamasına erişim problemi yaşıyor. Dün sabahtan beri yaşanan soruna ilişkin 'siber saldırı mı?' soruları gündeme gelirken, Akbank'tan bu iddialara yanıt gelmişti.

Cumhuriyet'in aktardığına göre, Akbank'tan 'hack' iddialarına ilişkin yapılan açıklamada saldırı iddiaları reddedilmişti.

SON DURUM NE: AKBANK'TAN YENİ AÇIKLAMA

Dün sabahtan beri yaşanan erişim problemi hala devam ediyor. Müşteriler işlemlerini mobil bankacılık sistemi üzerinden hala gerçekleştiremezken, bankadan soruna ilişkin yeni bir açıklama geldi.

Akbank'ın Twitter hesabından 'Kamuoyunun dikkatine' başlığıyla yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

KREDİ KARTI VE KREDİ BORCU SON ÖDEME TARİHİ GELENLER NE YAPACAK?

Son ödeme tarihi gelen kredi, kredi kartı borçlarını ödeyemeyen yurttaşların endişeleri üzerine Akbank bugün resmi web sitesinden bir açıklama daha yayımladı. Buna göre son ödeme tarihi 6 Temmuz 2021 olan kredi kartı borçlarının son ödeme tarihleri 7 Temmuz'a ertelendi. Krediler de faiz işletilmemesi, işleyen faizin geri ödenmesi kararı alındı.

Açıklamada şöyle denildi:

"06.07.2021 tarihinde başlayan ve devam eden bankamız ana bilgisayarındaki teknik sorundan kaynaklanan kesintiler ile ilgili olarak;Ekstre ödemesi 06.07.2021 tarihinde olan kredi kartları müşterilerimizin son ödeme tarihi bankamız tarafından bir gün ötelenmiştir.Kredi vadesi veya taksit tarihi 06.07.2021 olan ticari krediler ve tüketici kredileri için o gün faiz işletilmeyecektir/işleyen faiz geri ödenecektir.Müşterilerimize ekstre, kredi ve taksit ödemeleriyle ilgili herhangi bir gecikme faizi yansıtılmayacaktır.Müşterilerimizin ekstre ötelemeleri, kredi vadesi ve taksit ödemeleriyle ilgili ek bir işlem yapmasına gerek bulunmamaktadır.Gelişmelere paralel olarak ilave önlemler alınacaktır."

Editör: Haber Merkezi