İzmir'de il ve ilçe başkanları, meclis üyeleri Cumhurbaşkanı'na hakaret suçundan Kılıçdaroğlu için soruşturma başlatılması amacıyla bireysel olarak savcılığa başvurdu. AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, "Kendi partisinde yedi kongre kazanıp ülke genelinde beş seçim kaybeden muhalafet bozuntusuna verilecek en iyi cevap hukuksal yoldur" dedi.

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, ilçe başkanları, meclis üyeleri kadın ve gençlik kolları başkanları ile geldiği İzmir Adliyesi'nde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret suçundan, Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Delican, Adliye önünde yaptığı basın açıklamasında, Kılıçdaroğlu'nun "Diktatör bozuntusu" sözleri üzerine en doğal haklarını kullanarak suç duyurusunda bulunduklarını söyleyerek, "Baş, dille tartılışır. Biz asla CHP Genel Başkanı'nın seviyesine düşmeyeceğiz. Kendi partisinde yedi kez kongre kazanmış ancak ülke genelinde beş seçim kaybetmiş olan bir siyasi liderin Cumhurbaşkanımıza uzattığı dil çirkindir. Muhalafet lideri olarak kalmaya devam edecektir. Kendi partisinde yedi kongre kazanıp ülke genelinde beş seçim kaybeden muhalafet bozuntusuna verilecek en iyi cevap hukuksal yoldur" dedi.

"İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ İLE AÇIKLANAMAZ"

AK Parti İzmir İl Başkanı Delican, Kılıçdaroğlu'nun bu sözlerinin eleştiri ve ifade özgürlüğünü aştığını, bu sözle sadece cumhurbaşkanına saldırılıp hakaret edilmediğini onu oylarıyla o makama taşılan milyonlarca vatandaşa hakaret edildiğini ileri sürdü. Delican, şöyle konuştu:

"Diktatör nitelendirmesinde bulunması, şüphelinin demokrasiye ve halkın iradesine en ufak saygısının olmadığının açık göstergesidir. Herhangi bir kişi bile için ileri sürülemeyecek bu sözlerin toplumun gözü önünde bulunan, varlığını, gücünü, etkisini ve yetkisini halktan alan bur cumhurbaşkanı için ifade edilmesi düşünce açıklaması ve eleştiri olarak kabul edilemez, Türk Ceza Kanunu'nun 299'uncu maddesinde hükmünü bulan 'cumhurbaşkanı'na hakeret' suçunu işlemiş olmakla suç subut bulmuştur. Cumhurbaşkanı'na hakaret suçundan soruşturma başlatılması için hepimiz bireysel olarak savcılığa ihbarda bulunduk."
 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi