Kadınlar Birlikte Güçlü'nün çağrısıyla bir araya gelen kadınlar, son dönemde İzmir Emniyeti tarafından kadın ve LGBTİ+'lara yönelik ajanlık tekliflerine ilişkin basın toplantısı düzenledi. İHD İzmir Şube binasında düzenlenen açıklamaya kadınların yanı sıra insan hakları savunucuları da katılırken, toplantıda açıklama yapan kadınlar, birkaç gün önce yollarının polis kimliği gösteren kişiler tarafından kesildiğini ve 'AKP’li-faşist polis olmadıklarını' söyleyen bu kişilerin ajanlaştırma girişiminde bulunduğunu söyledi.

'AİLELERİ ARADILAR'

İlerleyen günlerde hem kurumsal hem de kişisel telefon numaraları ile tacize maruz bırakıldıklarını söyleyen kadınlar, telefon aramalarında terörle mücadele kapsamında bilgilendirme faaliyetleri yapıldığı, kendileriyle görüşmek istendiği söylenerek erkek şiddetine, yoksulluğa, kadın cinayetlerine karşı verdikleri mücadelenin terörize edilmeye çalışıldığını kaydetti.

18 yaşını geçmiş reşit bireyler olan kadınların ailelerinin de bu kişiler tarafından arandığını belirten kadınlar, “Katıldığımız eylemlerden, kadın davalarından fotoğraf ve videolar ailelerimizle paylaşılmıştır. Yine İzmir Emniyeti’nden polisler Bakırçay Üniversitesi’nde üniversite tuvaletine bıraktığımız ped dayanışma kutularını bahane ederek rektörle görüşmüş ve verdiğimiz kadın mücadelesini illegalleştirilmeye, cezalandırılmaya çalışmıştır. Yine mücadele arkadaşlarımızdan birini evinden gözaltına alan polis gözaltı sonrasında kadın arkadaşımızın mahallesindeki komşulara baskı yaparak 'Bu kişileri burada barındırmayın' demiş yine arkadaşımızın işyeri ile görüşerek ve tehdit ederek çalışma, barınma haklarını gasp etmiştir” ifadelerini kullandı.

'MÜCADELEMİZİ BÜYÜTMEYE DEVAM EDECEĞİZ'

Son olarak kadınları ailelerine şikayet ederek, çevre baskısı yaratarak yıldıramayacaklarını vurgulayan kadınlar, şöyle devam etti;

“Bizler, çıkış yolu arayan AKP-MHP iktidarının önüne duvarlar ören kadın ve LGBTİ+’lar olduğumuzu biliyoruz ve gücümüzü birbirimizden alıyoruz. Bizlere yönelttiğiniz tüm saldırılara, baskılara karşı dimdik karşınızda durmaya ve mücadelemizi sokak sokak, kampüs kampüs büyütmeye devam edeceğiz. Kadın mücadelemizi terörize etme çabalarınızı buradan bir kez daha teşhir ediyoruz, Ailelerimize ve bizlere karşı gerçekleştirdiğiniz telefon aramaları, gönderdiğiniz Whatsapp mesajları ve tehditler hukuksuzdur. Tüm bunlara karşı sessiz kalmıyoruz, mücadelemizden geri adım atmıyoruz. Yaşasın kadın dayanışmamız, kadınlar birlikte güçlü”

DUVAR

Editör: Haber Merkezi