Güzelbahçe’de Ahmet Taner Kışlalı kavşağındaki anıtı önünde düzenlenen anma törenine Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, CHP İlçe Başkanı Kazım Çam, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve partililer katıldı.

Saygı duruşundan sonra anma töreninde konuşan CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Kazım Çam, “Uğur Mumcular, Bahriye Üçoklar, Ahmet Taner Kışlalılar bugünleri yazdılar, bugünleri anlattılar. Bugün onların anlatmak istedikleri, toplumu aydınlatmak için yazdıkları kelime kelime yaşanıyor. İş başındakilerin bütün dertleri cumhuriyet, bütün dertleri demokrasi. Siz cumhuriyet sevdalısı arkadaşlar olduğu sürece demokrasi mücadelemiz sürecektir. Bakın Türkiye Cumhuriyeti kabile devleti olmaya başladı. Seçilmiş insanlar bir gecede istifa ettiriliyor. Kimsenin böyle bir hakkı yok. Yıllar önce İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunda bu zat, ben partimi de dinlemem, kimseyi dinlemem, beni kimse görevden alamaz demişti. Ama şimdi o bırakacak, bu bırakacak diye emirler yağdırıyor” dedi.

DEMOKRASİ ŞEHİTLERİ

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce de bu ülkenin bağımsızlığı, Atatürk devrim ve ilkeleri için canlarını veren demokrasi şehitleri Kubilay’ı, Abdi İpekçi’yi, Uğur Mumcu’yu, Çetin Emeç’i, Turan Dursun’u, Bahriye Üçok’u Muammer Aksoy’u, Cevat Yurdakul’u ve daha onlarca ismi unutmayacaklarını söyledi. İnce, “Yıllardır hep Atatürkçüler, devrimciler, yurtseverler bombaların hedefi oldu. Dün de bugünde bombalara hedef oldu. Demokrasi, cumhuriyet ve Atatürk ilkelerinden ödün vermeden ülkenin bölünmez bütünlüğü için kanımızın son damlasına kadar mücadele edeceğiz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, anıta karanfil bırakıldı.

Editör: Haber Merkezi