Avrupa’nın da en büyük dördüncü büyük dördüncü fuarı olan Agroexpo 2022  Uluslararası Tarım Ve Hayvancılık Fuarı’na Ege Yıldız ve Egeplast firmalarının işlediği “Su Sorumluluktur” teması damga vurdu.  90 ülkeden 1050 katılımcı firmanın yer aldığı ve 5 günde 390 bin kişinin ziyaret ettiği fuarda, iklim krizi ve temiz su kaynaklarının korunmasının önemine vurgu yapan Ege Yıldız ve Egeplast, bu yaklaşımıyla ziyaretçilerin takdirini topladı.

MODERN SULAMA ÖNEMLİ

Yaklaşık 2 milyar dolarlık iş hacminin gerçekleştiği ve uluslararası alanda büyük ilgi gören fuarda, tarımda vahşi sulamanın yarattığı su ve ürün kaybına dikkat çekerek çiftçileri modern sulamaya teşvik eden firma yetkilileri, Ege Yıldız ve Egeplast standını ziyaret eden yerli ve yabancı çiftçilere, altyapı ve sulama sistemlerinde kalitenin önemine vurgu yaptı.  Ege Yıldız ve Egeplast’ın damla sulama ve yağmurlama sistemi için fuarda görücüye çıkardığı ürünler ise kalitesiyle çiftçilerden tam not aldı. Firmanın şık standı ve işlediği sosyal tema, fuarı izleyen sektörel tv kanallarının da dikkatinden kaçmadı.

SU KAYNAKLARI KISITLI

Mazhar Zorlu Holding Genel Müdür Yardımcısı Türkan Erisev,  Ege Yıldız ve Egeplast markalarının, fuarda neden “Su sorumluluktur” temasını işlediğini ise katıldığı canlı yayında anlattı. Erisev, dünyanın toplam 1.4 milyar kilometreküp olan su kaynaklarının sadece yüzde 2,5’luk bölümünün tatlı su olduğuna dikkat çekerek, “İklim krizinin yarattığı tehlike ortada. Bu şartlarda sürdürülebilirliği ve temiz su kaynaklarını korumaya yönelik önlemleri ön planda tutmalıyız. Biz bunun için “Su sorumluluktur” diyoruz” dedi.

Erisev, Ege Yıldız ve Egeplast markalarının kaliteli üretim kadar, sürdürülebilirlik ve doğaya saygıya da önem verdiğinin altını çizerek, “Pandemi, tarımsal üretimin önemini bir kez daha ortaya koydu. Vahşi sulamadan vazgeçip, modern sulamaya yönelmek, tarımda üretimi arttırırken, su kaynaklarımızın korunmasını da sağlayacaktır. Ancak modern sulamada sistemin doğru işlemesi için kaliteli malzeme kullanımı şart. Biz kaliteli üretime çok önem veriyoruz. Ve kaliteli üretim konusunda sadece Türkiye’de değil, ihracatta da  iddialıyız” dedi.

SORUMLULUĞUMUZ BÜYÜK

Ege Yıldız Satış ve Pazarlama Müdürü Ahmet Tetik ise “Su sorumluluktur” sloganını Türkiye’nin her yanına yaymak için çalıştıklarını, su kaynaklarımızı koruma sorumluluğunu herkesin hissetmesi gerektiğini vurguladı. Tetik, “Su kayıpları, sadece tarımsal sulamada değil, şehir şebekelerinde kullanılan kalitesiz malzeme ve yanlış projeler yüzünden de artıyor. Bu nedenle biz, ülkenin dört bir yanına ulaşarak, sadece Ege Yıldız ürünlerini tercih edenleri değil, gelecek nesiller için Türkiye’nin temiz su kaynaklarını da koruyoruz” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi