DUYGU KAYA/ İZ GAZETE-  Geçtiğimiz haftalarda İzmir’in farklı ilçelerinde çıkan yangın sonrası tüm kurum ve kuruluşlar ağaçlandırma seferberliğine ortak olmuş, ünlü sanatçı Haluk Levent, İzmir’de çıkan orman yangınlarından sonra farkındalık yaratmak için bir konser vereceğini açıklamıştı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer olmak üzere diğer sanatçıların desteğini de arkasında toplayan Levent, Hayko Cepkin,Gazapizm, Serap Yağız, Anıl Piyancı, Oğuzhan Uğur, Niyazi Koyuncu, Gripin, Halil Sezai gibi birçok sanatçı da katılımıyla İzmirlilere unutulmaz bir gece yaşattı. Unutulmaz konserde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sahneye çıkarak bir konuşma yaptı.

Konseri başlatan isim Anıl Piyancı olurken İzmirliler, Piyancı’nın ricasıyla telefon flaşlarını açarak güzel bir ortam yakaladılar.

Ardından sahneye Serap Yağız çıktı. Niyazi Koyuncu ile devam eden konserde Koyuncu, ‘Cerrattepe’den İzmir’e selam olsun’ dedi.

‘GÜZEL İZMİR’İN İNSANLARI, SİZE AŞIĞIM’

İzmir Küllerinden Doğacak konserinde İzmirliler tek bir ağızdan bayraklarıyla ‘Memleketim’ ve ‘Yaşa Mustafa Kemal Paşa’ şarkısına eşlik etti. Tek yürek olan İzmirliler, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganlarını attı. Şarkının ardından İzmirlilerle buluşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Güzel İzmir’in güzel insanları hepinize aşığım ben. Sevgili dostlarım, ülkelerin tarihlerinde öyle gün ve tarihler vardır ki kaderini geleceğini belirler. Bu önemli günde İzmir’in küllerinden doğması için düzenlenen orman İzmir konserine hepiniz hoş geldiniz. Dünya halklarına örnek olmuş bir hikâyesinin ilk sözcükleri İzmir’de yazıldı. Demokrasinin de buradan kurtuluşun da zaferle noktalandığı yerin burası olması tesadüf değildir” ifadelerini kullandı.

‘UMUTSUZLUĞA YER YOK’

Tunç Soyer, bu buluşmanın 9 Eylül’de olmasının anlamını vurgulayarak, “Tam da İzmir’in bu tarihsel kimliğine uygun bu günde buluştuk. 3 gün süren ve hepimizi derinen sarsan bir yangın yaşadık. 5 bin hektar yani Karşıyaka kadar bir alanı kaybettik fakat umutsuzluğa yer yok. Ormanları büyütmek için kararlıyız. Büyükşehir Belediyesi olarak ortak hareket edebileceğimiz bir seferberlik başlattık. Gel, gör, koru ismiyle orman İzmir buluşması gerçekleştirdik. Bunun ardından beraber hareket ettik. Halkımızın görüşlerini dinleyip onlarla birlikte karar verdik” dedi.

‘AĞAÇLAR YAPABİLİYORSA BİZ DE YAPABİLİRİZ’

İzmir’in Kurtuluşu’nun 97. Yıl dönümünde ormanları koruyacak ve yeşertecek olmanın gururunu yaşadıklarını ifade eden Soyer, “Başkan olarak birbirinden nefret eden iki ağaç görmedim. Yeryüzünde biz insanlardan başka zarar veren kimse görmedim. Ağaçlar yapıyorsa biz de yapabiliriz, orman olabiliriz. 9 Eylül’ün bir asırlık ruhuna her zaman olduğu gibi bugün de çok ihtiyacımız var. Yüreği İzmirlilerle birlikte atan herkesle tüm sanatçı dostlarımıza katılanlara teşekkür ediyorum. Bugün bu konser için ses ve ışık düzenini İzmirlilere sunan dostlarımıza teşekkür ediyorum. İtfaiyeci kardeşlerimize şükranlarımı sunuyorum. Onlar olmasa böyle bir gece gerçeklemezdi. Ormanlar için başlattığımız eşsiz seferberliğimizin devam etmesini umuyorum ve iyi ki varsınız diyorum. Çok güzelsin İzmir” diye konuştu.  

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in konuşmasından sonra İzmirliler tek ağızdan Onuncu Yıl Marşı’nı söylediler.

Sahneye çıkan dördüncü isim Oğuzhan Uğur oldu. Uğur, İzmirlilere seslenerek, “Burası İzmir mi sanıyorsunuz, burası Türkiye” dedi

‘İZMİR SİZE MİNNETTAR KARDEŞLERİM’

Tekrar sahneye çıkan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e orman yangınlarında görev alan itfaiye ekipleri, Büyükşehir Belediyesi yangın söndürme ekipleri ve Neptün Soyer eşlik etti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Bu ekip ve daha arkasında onlarca kardeşlerimiz canla başla aşkla çalıştılar. Onlarla gurur duyuyorum.” ifadelerini kullandı. Sahnede Soyer’e ücretsiz konser vererek geliri ormanlara bağışlayan dayanışma konserinde yer alan tüm sanatçılar eşlik etti. Soyer konuşmasında “Bu sahnedeki sanatçılar var ya sadece sanatçı değil, kocaman yürekli insanlar. Bu memleket için, İzmir için geliriz dediler ve ne gerekiyorsa yaparız dediler. Onlar dünyanın en güzel insanları. İzmir size minnettar kardeşlerim. Nasıl başladı bu hikaye, bir gün bir tweet attı Haluk Levent. Bir konser vermeyi önerdi, dedim gel baba gel. Sonra iş büyüdü, bu kadro İzmir’e inanılmaz bir bayram yaşattı.” ifadelerini kullandı. 

Konser çağrısı yapan Haluk Levent sahnede, “Bir amaç vardı. Geçtiğimiz günlerdeki bu yangın ciğerimizi sökmüştü. Hiç unutturmayalım dedik. Buradaki kahramanlar mesajlar attı. O kadar çok kişi vardı ki sahneye alamadık bile” diye konuştu.

Sahneye çıkan Gazapizm, şarkılarını seslendirdikten sonra, “Biz sığmadık bu dünyaya, ormanları yaktık, kadınları öldürdük ama başka bir dünya mümkün” diye konuştu. 

Gazapizm'in arkasından sırasıyla Gripin, Halil Sezai, Hayko Cepkin de sahne alarak hayranlarını mutlu ederken sahneye çıkan son isim bu gecenin ve 'İzmir Tek Yürek Dayanışma Konseri'nin' mimarı Haluk Levent çıktı. Levent, İzmirlilere teşekkür ederek konuşmasına başlarken, "Saatlerce beklediniz. Dedim ki artık konser verecek durumda değiliz çünkü çok geç oldu, insanlar sabah evine, işine, okuluna gidecek ama siz buradasınız çok teşekkür ediyorum.Ben bir şarkı söylemeseydim de olurdu, bugün bu organizasyon vardı ve bu organizasyon için ödemiş olduğunuz bilet paraları İzmir'in yanan ve ciğerimizi yakan ormanlarına kullanılacak" diye konuştu. Gecenin sonunu İzmir Marşı ile kapatan Levent, uzun süre alkışlandı. 

ETKİNLİĞİN SONUNDA ÇÖPLER TEMİZLENDİ

Müzikseverler bu konserlerle unutulmaz bir gece yaşarken konser gece saat 3 gibi bitti.  İzmirliler yorgunluklarını umursamayarak konser alanını temizlediler ve sonra evlerine dağıldılar.

Haluk Levent konserden sonra sosyal medya hesabından İzmirlilere tekrar teşekkürlerini iletti. Ünlü sanatçı yaptığı paylaşımda, 'Teşekkürler İzmir ! Gece 03.00 Teşekkürler ! Emin olun bu dağlara en güzel ağaçları dikeceğiz!" ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAFLAR: YAĞIZ BARUT 

Editör: Haber Merkezi