İzmir Afrikalı Öğrenciler Derneği Yönetim Kurulu üyeleri, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan’ı ziyaret etti. Başkan Vekili Dr. Aydoğan, öğrencilerin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Afrika ülkelerinden gelip burada okumanız çok önemli. Aramızda köprü olacaksınız. Burada kendinizi yetiştirip ülkelerinizin önünü açacaksınız" dedi. Afrika'nın sürekli sömürülerek zulüm gördüğünü de dile getiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Türkiye olarak tüm ülkelere yardım etmeyi çok seviyoruz. Türkiye Osmanlı’dan beri her zaman Afrika’ya destek vermiştir. Afrika’nın yeraltı zenginlikleri çok fazla. Gelişmesi, büyümesi dünyanın dengesini değiştirir. Bizim için çok kıymetlisiniz. Sizi hep içimizden birileri olarak gördük. Her zaman kardeş olduk. Yararlı insanlar olmanız için çok çalışmanız ve buradan edindiğiniz bilgileri ülkenizde uygulamanız lazım. Siz gençler Afrika’yı hareketlendireceksiniz. "

İzmir Afrikalı Öğrenciler Derneği Genel Sekreteri Makan Kebe ise “Birliğimizde farklı üniversitelerden 300 öğrencimiz var. Üniversiteye yeni gelen öğrencilerin sorunlarıyla ilgileniyoruz. Buraya adaptasyon sağlamalarına yardımcı oluyoruz. Asıl amacımız Afrika ile Türkiye arasında köprü olmak. İzmirliler çok sıcakkanlı insanlar ve sizleri bir arada bağlı tutan şey vatan sevginiz; bunları görebiliyoruz'' diye konuştu.