Bu çok özel gecenin şefliğini dünyaca ünlü Vakhtang Matchavariani yaparken solist olarak piyanoda Alexander Toradze, İzmir Devlet Senfoni Orkestrasına eşlik edecek. Programda Ulvi Cemal Erkin Köçekçe, D. Shostakovich 1 no’lu piyano konçertosu ile 5 no’lu senfonisi  çalınacak. Bu çok özel gecenin biletleri internet üzerinden (www.biletinial.com) Alsancak ve Karşıyaka D&R’larda ve konserin yapılacağı Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezinden Cuma gününe kadar alınabilir.

Vakhtang Matchavariani sayıları sekseni aşan ve aralarında; Londra Filarmoni Orkestrası, Londra Kraliyet Filarmoni Orkestrası, Staatsorchester Stuttgart, St.Petersburg Mariinsky Tiyatrosu Senfoni Orkestrası, Moskova Filarmoni Orkestrası, St.Petersburg Filarmoni Orkestrası, Rusya Radio & TV Orkestrası, Halle Orchestra Manchester, SSCB Devlet Senfoni Orkestrası, Rus Bolshoi Senfoni orkestrası, Belçika Ulusal Senfoni Orkestrası gibi pek çok ün yapmış orkestraları yönetti.

Toradze, dünyanın önde gelen orkestraları ile birlikte,  Amerika’da New York Philharmoni orkestrası, The Metropolitan Opera Orchestrası, Boston, Chicago, Cleveland, Cincinnati, Philadelphia, Los Angeles, San Francisco, Seattle, Minnesota, Montreal, Baltimore ve Washington D.C. Symphoni orkestraları ile çaldı. Toradze son olarak oldukça kritik olarak değerlendirilen, Shostakovich’in piyano konçertosunu, şef Paavo Jarvi ile Frankfurt radyo orkestrası ile birlikte kaydetmiştir.

 
Editör: Haber Merkezi