Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nde, Eğitim Doğa ve Sanat Derneği işbirliği ile 1 Temmuz 2015-22 Ocak 2016 tarihleri arasında, yükümlülüklerine devam eden kadınlara yönelik olarak, psikolojik süreçlerinde değişiklik yaratmak, boş zaman değerlendirmesi yapmalarını sağlamak ve bu doğrultuda davranış değişikliği meydana getirmek amacıyla, 11 oturumluk mandala çalışması gerçekleştirdi. Çalışmalara madde bağımlısı ve cezaevinden 10 kadın katıldı. Çalışmalara İzmir Eğitim Doğa ve Sanat Derneği Başkanı Burcu Bostancıoğlu, Denetimli Serbestlik Uzmanı Makbule Bulutluöz ve Ege Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Konca Yumlu'da destek verdi.

İzmir Adliyesi zemin katında, 10 kadının yaptığı resimlerden oluşan sergi, bugün düzenlenen törenle açıldı. Açılış konuşmasını yapan İzmir Denetimli Serbestlik Müdürü Ferhat Uçar, "Denetimli serbestlik yükümlüsü kadın ve çocuklara yönelik olarak, iyleştirme programları kapsamında, 'sanatla terapi programı' çercevesinde, mandala kursu düzenledik. Bu çalışmanın özelikle denetimli serbestlik yükümlüsü kadınlar tarafından gerçekleştirilmiş olması, katılımcıların, birlikte çalıştıkları arkadaşlarıyla ve hocaları Burcu hanımla, birlik ve beraberlik içerisinde, sevgiyle paylaşımları yönüyle, bizim için çok önemli oldu. Gerçekleştirilen bu çalışmaların en önemlisi çıktılarından biri, rehabilatasyon açısından son derece faydalı bir süreç içermesi ve programın olumlu bir şekilde tamamlanmasıdır" dedi.

Açılışa İzmir Adli Yargı Komisyon Başkanı Hakim İbrahim Korkmaz, Başsavcı ve savcılarla kursa destek veren gönülüler de katıldı.

Bahri KARATAŞ / İZMİR, (DHA)

Editör: Haber Merkezi