ROJİN SUBAŞI/ SILA ARABACIOĞLU/ İZ GAZETE- Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine destek vermek isteyen İzmirli öğrenciler, Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi kampüsü önünde bir basın açıklaması planladı. Açıklamadan önce orada bulunan güvenlik güçleri, öğrencilere sert müdahalede bulundu. 

DEÜ Öğrenci Dayanışması tarafından okunan basın açıklamasında, öğrenciler antidemokartik uygulamalarla kıskanç altına alınmaya çalışılan kampüsleri, ÖGB’ler ve polislerle kuşatılmış toplulukları, kulüpleri kapatılan okurken parasızlık, mezun olunca işsizlikle yüzleşmek zorunda olan üniversite öğrencileri olduklarını söyledi.

Öğrenciler sözlerine şöyle devam etti:

“Bizler söz söyleme hakları elinden alınan ya da yandaşlık veya işsizlik seçeneklerine zorlanan KHK’larla ihraç edilmiş KHK’larla çalışma arkadaşlarını kaybetmiş üniversitelerin daha özgür olması için çabalayan akademisyenleriz. Bizler üniversitelerde yandaşların işe alınmasına karşı olan üniversitede emekçilik yapan üniversite personelleriyiz. Yani bizler söz hakkı ellerinden alınan yandaşlığa mecbur bırakılan ve AKP teşkilatına dönüştürülenleriz."

'KOLUMDAN ÇEKİP BENİ YERE YATIRMAYA ÇALIŞTILAR'

Polis müdahalesine maruz kalan üniversite öğrencisi Meryem Yıldırım şunları söyledi:

“Biz buraya kayyum rektörlere bütün demokratik bütün demokratik alanlarımızın gasp edilmesine karşı geldik ve biz üniversite öğrencileri olarak kayyum rektörler gidene kadar mücadelemizi devam ettireceğimizi söylüyoruz. Fakat açık alanda rahatça özgür alanlarımızı yaratmaya çalıştığımız halde bize orada veya burada durabileceğimizi, belli bir kısıtlı alan çizdiklerini ve onun dışına çıkamayacaklarını söylediler. Bizi darp ederek belli bir alana sıkıştırmaya çalıştılar. Kolumdan çekip beni yere yatırmaya çalıştılar. Ama biz hep birlikte bu polis şiddetine de kayyum rektör şiddetine karşı da bir arada olacağız. Biz biliyoruz ki bugün bunduğumuz topraklarda polisin yalnızca belirli kişilerin,belirli sınıfların çıkarları için hareket eden ve bugün özgürlük isteyen demokratik haklarını savunmak isteyen herkese polis çok büyük bir şiddet uyguluyor. Bunu hayatımızın her alanında görüyoruz.”

Editör: Haber Merkezi