Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP Konak İlçe Başkanlığı tarafından seçimlerdeki onurlu görevlerini başarıyla tamamlayan sandık görevlileri, parti koordinatörleri ve eğitmenlerine teşekkür amacıyla düzenlenen sertifika törenine katıldı. Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel,  CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, parti eğitmenleri ve sandık görevlileri temsilcileri ile muhtarlar  yer aldı.

'REKOR OYUN SIRRI BİRLİKTELİK VE UYUM'

Sertifika töreninde söz alan CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, teşekkür etmenin ve emeği onurlandırmanın önemini hatırlatmak istediklerini vurguladı.  Birlik, beraberlik ve uyum içerisinde çalışarak Konak’ta yüzde 63,20 ile bir rekora imza atıldığına dikkat çeken Gruşçu, “Yerel seçimlerde Konak’ın bugüne kadar aldığı en yüksek oy oranını aldık. Bunu taçlandırdığınız için teşekkür ediyorum. Sadece seçim öncesinde değil sonrasında da örgütümüzle uyum içerisinde çalışan, aynı özveriyi sağlayan İl Başkanımız Deniz Yücel’e ve Konak Belediye Başkanımız Abdül Batur’a çok teşekkürler. Bundan sonra da bu uyumlu süreç, bu birliktelik, beraberlik sizlerin de desteği ve emeğiyle çok daha önemli yerlere gelecek” dedi.

BATUR: 'PARTİME VE PARTİLİLERİME MİNNET BORÇLUYUM'

Sertifika töreninde konuşan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur da seçim öncesi İzmir’de ve Konak’ta adaylara sahip çıkma yemini eden tüm partililerin bu sözü tuttuklarını ifade ederek, “31 Mart’ta bu sahip çıkma duygusu ve mücadele ruhuyla Konak’ta destan yazan bütün parti gönüldaşlarıma teşekkürler” dedi. Seçimlerde, on bir büyükşehirde ve Türkiye genelinde elde edilen başarının geçmişin karanlığını dağıttığını ve geleceğe umut aşıladığını vurgulayan Başkan Batur sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bu başarıyı sağlayan, özellikle aday seçiminden bu noktaya kadar getiren ve siyasette sabrın, partililer arası diyaloğun ne kadar önemli olduğunu vurgulayan ve bu konuda büyük başarı sağlayan Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na da buradan teşekkür ediyoruz. Bu süreç İzmir’de de istediğimiz neticelere ulaşmamızı sağladı. Yüzde 63,20 bize büyük bir sorumluk yüklüyor. Bu sorumluluğun bilinci içerisinde sizlerin verdiği destek ve vatandaşın gösterdiği teveccühe karşılık verecek şekilde çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. Ben CHP’nin gösterdiği belediye başkanı adayıyım ve CHP Belediye Başkanı olarak görev yapacağım. Biz gücümüzü sizden alıyoruz. Bizi bu noktalara taşıyan partime ve partililerime minnet borçluyum. Bunun bilinci içinde çalışmaya devam edeceğim.”



YÜCEL: 'BU BAŞARI TESADÜF DEĞİL'

CHP İl Başkanı Deniz Yücel de kürsüden Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’a seslenerek, 63,20’lik oy oranı hakkında mütevazı olmamak gerektiğini, Konak’ta tarihi bir başarıya imza atıldığını söyledi. Konak ilçe örgütünün 31 Mart’ta bir başarı öyküsüne imza attığını vurgulayan Yücel,  “Başta ilçe başkanı, yöneticileri, belediye başkanı, meclis üyeleri ve tüm Konak ilçe örgütümüz ciddi bir çalışmayla Konak’ta tarihi bir başarıya imza attı. Bu başarı tesadüf değildir. Bu başarı inancın, kararlılığın, ittifak siyasetinin doğru uygulanmasının, her şeyden önemlisi uyumlu çalışmanın başarısıydı. Türkiye genelinde de tarihi bir başarıya imza attık. Bu başarı da tesadüf değil. Bu başarı Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun göreve geldiği günden beri ilmek ilmek ördüğü; kutuplaşmayı, kin ve öfke üzerine kurulu siyaset anlayışını reddeden ve Türkiye’nin geleceği için kurulan bir siyaset anlayışının sonucuydu. Bundan sonraki süreçte bu başarıyı CHP’nin geneldeki iktidarıyla taçlandırmak zorundayız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, İzmir’in seçimlerdeki başarısının gizli kahramanları olan sandık ve alan sorumluları ile parti koordinatör ve eğitmenlerine teşekkür belgeleri verildi. Törende, meclis üyeleri sertifikalarını Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un elinden aldı.

Editör: Haber Merkezi