Sivas Madımak katliamının 29. Yıldönümünde, CHP Güzelbahçe İlçe yöneticileri, gençlik ve kadın kollarının sahne aldığı Aykut Türkelli’nin yazıp, yönetip ve oynadığı ‘93 Kışı’ adlı oyunu izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.

Güzelbahçe Atatürk Kültür Merkezi Tuncel Kurtiz Konferans Salonu’nda düzenlenen tiyatroya İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, CHP İl Yöneticisi Fulya Alçay, İBB Başkanı Tunç Soyer’i temsilen İBB Meclis Üyesi Nilay Kökkılınç, CHP Güzelbahçe ilçe yöneticileri, belediye meclis üyelerive vatandaşlar katıldı.

Oyun sonunda oyunu yazan, yöneten ve oynayan Aykut Türkelli’ye çiçek takdim eden CHP İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen, ‘‘Konuşulacak fazla bir şey yok çünkü arkadaşlar söylenecek her şeyi bize izletti. 29 yıldır Sivas’ta aynı ateş yanıyor. İktidarımızda bu ateşi söndüreceğiz. Yaralara merhem olacağız. Bu iktidarı geldiği gibi göndereceğiz’’ dedi.

CHP Güzelbahçe Gençlik Kolları Başkanı Devrim Seyrek’e çiçek takdim eden Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, ‘‘Hiçbir profesyonel oyuncunun olmadığı bir ekip olmasına rağmen bu oyun bize 93 yılında yaşanan acıyı derinden hissettirdi. İnsan insanı yakar mı? İnsan insanı yakarken bakar mı? İnsan insan yakarken alkışlar mı? İnsan insanı yakanı aklar mı? İnsan yanarken yanmayan insan var mı? Varsa yanmayan o insan mı? Bize duygu dolu anlar yaşatan tüm oyuncularımızı tebrik ediyorum’’ dedi.

Editör: Haber Merkezi